Косъмът, открит по ножа, с който се твърди, че е

...
Косъмът, открит по ножа, с който се твърди, че е
Коментари Харесай

Експертизата за убийството в Борисовата градина: Косъмът по ножа не е от жертвата Георги

Косъмът, открит по ножа, с който се твърди, че е погубен 15-годишният Георги Игнатов в Борисовата градина, не е негов. Това е заключението на специалистите Николай Тюфекчиев и Борис Шарков, стана ясно по време на делото в Софийския апелативен съд за гибелта на Игнатов, по което е упрекнат Йоан Матев.
Още по темата
Ножът бе открит в шахта в региона на Борисовата градина, където през 2015 година Мястото бе посочено от брата на Йоан-Марсел, който обаче отхвърли да свидетелства против брат си.На записи от камери се виждаше, че юноша бързо напуща мястото на случая. Две години по-късно Министерство на вътрешните работи стигна до Матев, седемнадесетгодишен по време на убийството.

В момента текат пледоарии по делото на втора инстанция. Матев отхвърли да дава пояснения. На първа инстанция Софийски градски съд го оправда. Прокуратурата упорства Матев да бъде приет за отговорен и да бъде наказан на 9 години затвор.

Експертите са изследвали ДНК посредством митохондриален разбор. Сравнили са генетичните данни с тези на майката на Георги - Албена Игнатова. Анализът изрично е потвърдил,че косъмът не е нито на сина й, нито на негов родственик по майчина линия.

Повод за експертизата бе, че прегледана в предишно съвещание биологичната експертиза сподели, че има сходства с други косми, конфискувани от натрупа на Георги след убийството.

Прокуратурата желае 9 години затвор за Йоан Матев. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР