Коса като слама, липса на блясък и накъсани краища -

...
Коса като слама, липса на блясък и накъсани краища -
Коментари Харесай

Косата през зимата - 5 проблема и 5 решения

Коса като плява, липса на искра и накъсани краища - това са единствено някои от проблемите с косата, с които всяка жена се сблъсква. Вижте 5 постоянно срещани казуса с косата през зимата.

Проблем №1: Коса като плява

През зимата въздухът и на открито, и вкъщи е по-сух. Студът извън и изкуствената топлота у дома изцеждат косата ви и нейната текстура се трансформира.

Решение: Първото, което можете да извършите, е да ползвате шампоан без парабени и сулфати. Правете си домашни маски с бадемово или кокосово масло.

Проблем №2: Сърбящ скалп

Кожата на скалпа не е по-различна от тази на лицето. Отново ниските температури и изкуствената топлота са повода тя да е по-суха и даже да се бели, наподобявайки пърхот.

Решение: Изберете шампоан за изсъхнал скалп. Наблегнете на масажа на скалпа по време на къпане, за да  стимулирате кръвообращението. Винаги можете да си извършите и масаж с леко затоплен зехтин. Оставете 10 минути и отмийте с мек шампоан.

Проблем №3: Статично електричество

Шал, шапка, полояка, яке и палто - няма по какъв начин да не сте забелязали, че косата постоянно се наелектризира от тях.

Решение: Погрижете се за по-добрата хидратация на косата. Използвайте продукти без отмиване, подобаващи за вашия вид коса. За да е косата подхранена в дълбочина, не пропускайте най-малко един път седмично да нанасяте маска.

Проблем №4: Заплетена коса

Заплитането и накъсването на косъма е проблем, с който се сблъсква съвсем всяка жена през зимните месеци. Ако не се подхващат дейности, косата може дотолкоз да се повреди, че да се постанова огромно " лишаване " от дължината, с цел да се възвърне.

Решение: Първо посетете фризьора си. Нека той огледа дали има разцвет. Ако е по този начин, първо ги отстранете, а по-късно започнете " нападателно " хидратиране. Ако не използвате маска за коса, наложително я включете един път седмично в разкрасителния си режим. Сменете пластмасовия гребен/ четка с дървени.

Проблем №5: Липса на жизнеспособност

Често срещан проблем с косата през зимните месеци е неналичието на жизнеспособност и загубата на искра. От една страна, още веднъж приказваме за по-сухия въздух, от друга - промяната в диетата. Макар към този момент плодовете и зеленчуците да са налични целогодишно, въпреки всичко не участват толкоз постоянно в менюто, колкото напролет и лятото.

Решение: За да върнете блясъка на косата си, заложете на естествените масла. Бадемово, масло от жожоба, зехтин, кокосово масло - което и да изберете, няма да сгрешите. Ако косата ви е доста изтощена, пробвайте с маски с яйце и тривитаминол един път на 2-3 седмици.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР