Корветата Sukhothai на Кралския тайландски флот е потънала във водите

...
Корветата Sukhothai на Кралския тайландски флот е потънала във водите
Коментари Харесай

Десетки морски пехотинци изчезнаха при потъването на военен кораб ВИДЕО

Корветата Sukhothai на Кралския тайландски флот е потънала във водите на Тайландския залив по време на стихия на 18 декември, оповестява The ​​Bangkok Post. Общо на борда е имало 106 души, 75 от които са избавени. 31 морски пехотинци се смятаха за изчезнали, само че тайландският флот по-късно заяви, че са избавили 10 членове на екипажа, само че един от тях по-късно е умрял. Три фрегати и два хеликоптера бяха хвърлени в търсене на останалите.

Стигането до мястото на злополуката обаче не е толкоз елементарно. Обстановката се усложнява от високите талази. Според един от избавените морски пехотинци той е бил във водата съвсем три часа. По негови мемоари вълните са достигали три метра, те са заливали корветата и са провокирали късо съединяване, след което е излязла от строя цялата електрическа система. След като изгубил зареждането, екипажът се опитал да резервира контрола над кораба, който се наклонил на 60 градуса встрани, преди да потъне под водата към 23:30 ч. локално време.

Корветата Sukhothai е издигната в Съединени американски щати и се употребява от тайландския флот от 1987 година

1) HTMS Sukhothai sinks off Bang Saphan district in Prachuab Khiri Khan at 11.30pm due to rough seas, as it was patrolling on the Gulf of Thailand.
— Bangkok Post (@BangkokPostNews)

Военният транспортен съд патрулира в Тайландския залив на 32 километра от брега, с цел да се притече при нужда на помощ на риболовни кораби по време на стихия. В същото време Военноморски сили оповестяват, че по време на бурята са потънали два кораба. Заедно с военния транспортен съд под водата потопен и товарният транспортен съд " Ануфум ". Все още не се оповестяват детайлности за корабокрушението на товарния транспортен съд.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР