Корветата Robinson на ВМС на Аржентина, която трябваше да достави

...
Корветата Robinson на ВМС на Аржентина, която трябваше да достави
Коментари Харесай

Нова драма с аржентинската подводница!

Корветата Robinson на Военноморски сили на Аржентина, която трябваше да достави съветският подводен уред в региона на издирването на подводницата „ Сан Хуан “, не може да дебаркира в пристанището поради мощен вятър. Това заяви ръководителят на интервенцията по издирването Марсело Вентер. Руският транспортен аероплан Ан-124 достави в аржентинското пристанище Комодоро-Ривадавия високотехнологично съоръжение за търсене на подводницата. Предполагаше се в зоната на интервенцията по издирването съветските апарати да бъдат доставени от кораби на Военноморски сили на Аржентина. „ Надяваме се вятърът да утихне. В момента скоростта му е 27 километра в час с пориви до 35 километра в час. Това не разрешава на кораба да дебаркира “, сподели Вентер.

Подводницата на ВЛС ма Аржентина „ Сан Хуан “ приключи връзка със сушата на 15 ноември, откакто отплава от военноморската база Ушуайя в Мар дел Плата. В момента на последната връзка с подводницата бе обявено за повреда.

На борда на морския съд са се намирали 44 души, в това число и първата подводничарка на Аржентина Елиана Мария Кравчик.
Представител на Военноморски сили на Аржентина Енрике Балби заяви, че има информация за индивидуален гърмеж, който може да е обвързван с изгубването на „ Сан Хуан “.

В петък съветското военно ведомство заяви, че група експерти на ВМФ на Русия са отпътували със аероплан за Аржентина, с цел да вземат участие в издирването на подводницата.

В състава на групата влизат пълководец и оператори на телеуправляемия безпилотен подводен уред „ Пантера плюс “, водолази и лекар-водолаз.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР