Корупцията в структурите на Министерството на транспорта и облечените в

...
Корупцията в структурите на Министерството на транспорта и облечените в
Коментари Харесай

Всеки пети шофьор у нас с купена книжка


Корупцията в структурите на Министерството на превоза и облечените в прекомерна власт негови организации бяха посочени като един от сериозните проблеми на пътната сигурност по време на обществена полемика в Благоевград, написа dnes.bg.
Градът бе четвъртата спирка на публичното разискване на трите нови законопроекта за пътна сигурност. За четвърти път те получиха жълт картон от специалистите и представители на неправителствени организации.
Над 300 страници с рецензии към законите са импортирани до този миг, призна заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, който е и началник на работната група по проектозаконите. Не слабостите в нормативните актове, които евентуално ще се доработват най-малко още година, бяха главната причина за тревожната камбана, която стартира да бие обществото, а корупцията.
Инструктори, провеждащи шофьорски курсове, споделиха: "Какъвто и закон да създадем за придвижване по пътищата и за подготовка на водачите, до момента в който не се оправим с корупцията, няма да има никакъв резултат. Годишно се продават към 40 хиляди книжки. Всеки пети водач е с купена брошура ". Темата за нестихващата корупционна зараза в транспортното министерство и в Изпълнителна организация "Автомобилна администрация " повдигнаха от Института по пътна сигурност.
"Не може да има взети изпити от водачи, които са полуграмотни, да не кажа необразовани. Не може да има задържани чиновници, които организират такива изпити, и да не престават да работят в институцията, която организира изпити. Ако това не се поправя и не стартираме съществено да работим в тази сфера, ще ни бъде доста мъчно и ще отчитаме единствено тежки катастрофи със починали ", показаха те.
Зам.-министърът на превоза Ангел Попов отговори: "Преписките са 11 и сме помолили 11 пъти прокуратурата да ни даде право да ги освободим. Отговорът е следният: "Води се дело. Докато не бъдат наказани тези хора и съдът да удостовери тяхната виновност, нямаме право да ги уволним ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР