Корупцията в България е навсякъде и на всички нива. Това

...
Корупцията в България е навсякъде и на всички нива. Това
Коментари Харесай

Асен Василев: Корупцията в България е навсякъде

Корупцията в България е на всички места и на всички равнища. Това сподели финансовият министър Асен Василев по време на конгрес отдаден на подобряването на прозрачността и ръководството. Признанието му бе последвано от обявление на желание държавното управление „ Денков – Габриел “ да докара битката с корупцията до дъно, като даже цитира Стефан Стамболов, с цел да убеди публиката в своята увереност.

Корупцията, изключително в България, е пуснала извънредно дълбоки корени. Тя е проникнала в профсъюзите, в работодателските организации, в съвсем всички браншове на стопанската система и в съвсем цялата държавна администрация и битката против толкоз огромно раково обучение в българското общество няма да е нито бърза, нито лесна. Тя ще изисква неизменност, ще изисква да се работи мъдро, да не се отхвърляме, а и някой път, в случай че употребявам една фраза на Стефан Стамболов: „ Да се хванем за опашката на дявола, с цел да извадим страната от блатото “, сподели Асен Василев, представен от БНР.

Той дефинира като „ неистина “ изказванието на Делян Добрев от ГЕРБ – съдружен сътрудник на Политическа партия в ръководството – че критериите по Плана за възобновяване са дискриминационни и обслужват избрани фондове, доближени до „ Продължаваме промяната “.

Това е неистина! Господин Добрев би трябвало да се научи да разграничава цифрата 6 от цифрата 8, защото въпросните вложения, които са планувани, са по напълно друга мярка от мярката за батериите, която беше огромната мярка. Трябва да се има поради, че съответните критерии са пуснати за публично разискване сега, създадени от и EBRD, дружно с министерство на енергетиката. Министерство на финансите няма интервенция там “.

Припомняме, че забележителна част парите по Плана за възобновяване за новаторски стартъпи отиват към хора и организации, доближени до „ Продължаваме промяната “ и до самите водачи на партията, измежду които и самият Василев.

Министърът няма терзания за задържането на бюджетния недостиг в границите на 3% – границата, позволена за присъединение към еврозоната съгласно Маастрихтските критерии.

Знаете, че бюджетният недостиг към края на септември е 0.4%, а до края на годината би трябвало да доближи 3%, тъй че се движим напълно в плановете, дори малко по-добре от това, което имахме като вътрешни месечни проекти “, сподели министърът.

Той заяви, че приемането на бюджета за идната година ще се измести във времето, тъй като пакетът от данъчни закони няма да бъде признат в период поради предизборната почивка на Народно събрание.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР