Корупцията се бори с пари и изградени ценности в обществото

...
Корупцията се бори с пари и изградени ценности в обществото
Коментари Харесай

Светослав Витков: Корупцията е заложена в Изборния кодекс и Закона за политическите партии - Политика

„ Корупцията се бори с пари и построени полезности в обществото и не става от през днешния ден за на следващия ден. Най-бързият метод е, както за множеството неразрешени вещества, легализацията посредством Закон за лобизма. Щуротии са концепциите, че в най-бедната страна в Европа, корупцията може да бъде победена посредством рестриктивни ограничения. “ Това сподели водачът на Политическа партия Глас Народен Светослав Витков в „ Пресечна точка “ пред Нова телевизия през днешния ден.

По думите му политиката има две равнища – геополитика и корпоративен бизнес. „ Геополитиката дефинира политическата посока на страната, само че корпоративния бизнес дефинира какви ще бъдат политиците. Реално политиците са медиатори сред корпоративния бизнес и гражданските ползи. В България корпоративният бизнес стартира с рухването на другаря Тодор Живков, с изнесените пари в Австрия, с комунистите, които се пребоядисаха на сини, червени и зелени. Да, решението е в лустрацията. Ние сме го записали в програмата си още първоначално. Странно, че господин Костов не направи лустрацията, когато можеше, само че пък направи един приватизационен модел, който финансира доста огромна част от корпоративния бизнес.

Корените на този бизнес могат да се търсят корените в Българската комунистическа партия и сродните партии, от които произлизат ДСБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, ГЕРБ, всички партии, които са управлявали. Това, което виждам е, че този корупционен модел може да се промени само с революция. По никакъв различен метод, скърбя “, отсече Витков.

Той обаче беше безапелационен, че доста по-важна от политическата корупция е корупцията в Изборния кодекс. „ Там има заложени платени покровители, които към този момент костват по 100 лева на човек. По един покровител във всички секции е над 1 млн. лева Корупцията е залегнала в Закона за политическите партии, в Изборния кодекс, по тази причина съществува и информацията, че „ пазаруването и продаването на гласове е закононарушение “, сподели Витков.

По отношение на войната на Русия с Украйна, ръководителят на Политическа партия Глас Народен съобщи, че като страна, член на НАТО, естествено би трябвало да подкрепим позицията на Алианса против Путин. Същевременно обаче в България има прекалено много русофили, в това число дори и русофилски партии. „ От тази позиция е нож с две остриета тази обстановка за България. От друга страна е хубаво русофили и русофоби да си покажем лицата, само че истината е някъде по средата. Най-грубо казано – не си бутай органи, там където някои си мерят… В момента Америка и Русия си мерят, а Европа страда и е пред разпад. Влезе ли войната тук, като най-бедна страна без войска, можем единствено да се надяваме някой да ни отбрани и да разчитаме на ловците, тъй като те са 350 000 “, сподели Светослав Витков.

„ Не разбирам по какъв начин някой може да се дефинира като родолюбец и да развява съветското знаме по едно и също време с българското. Когато човек е родолюбец той обича рода и родината си “, добави той.

Витков разяснява и тематиката за икономическата рецесия като акцентира, че огромният проблем е лъжата, която се носи от ефира, че има различен газ с изключение на съветски и че може да се вземе газ от Азербайджан или от Съединени американски щати, в случай, че Съединени американски щати не могат да захранят с газ личния си пазар.

„ Трябва да назоваваме нещата с същинските им имена. Да кажем – да, газа е съветски. Има политика на говорене, само че има и политика на деяние. Трябва да осъществим уговорките си към евроатлантическите си сътрудници, само че си водим и договарянията с Русия за доставка на по-евтин газ. Само един въпрос ще задам – по кое време доларът е бил толкоз мощен? Кой печели от тази война. Един проблем, когато е пристигнал, би трябвало да има решение, което да се вземе бързо и съответно на база благоприятни условия сега. В момента ние няма по какъв начин, за половин година, да организираме нищо. Не мисля, че и българската страна посредством служебното държавно управление, може да провежда друго, с изключение на избори “, сподели Витков.

На финала той се обърна към феновете с апел да гласоподават. „ Уважаеми българи, гласувайте, тъй като от близо 7 млн. гласоподаватели, 1,5 млн. гласоподават за статуквото – ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Демократична България, Движение за права и свободи. Всички, които не гласувате, давате опция да ви ръководят милион и половина. Изберете си за някого и гласувайте. Единственият метод да обърнем палачинката и да махнем ш.баните комунисти е да излезете и да гласувате заедно “, отсече Светослав Витков.

Парламентарни избори 2022

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР