Корупцията разяжда Окръжния съд във Враца. Това става ясно от

...
Корупцията разяжда Окръжния съд във Враца. Това става ясно от
Коментари Харесай

Читателите на BulNews: Корупцията разгражда Окръжния съд във Враца, хората се страхуват да кажат мнението си /сухи цифри/

Корупцията разяжда Окръжния съд във Враца. Това излиза наяве от крайните резултати на анкета в уеб страницата на организация BulNews.
От 26-ти февруари до 3-ти март читателите на осведомителния водач на Северозапада имаха опция да гласоподават в допитване, в което им беше заложен въпросът: Има ли корупция в Окръжен съд-Враца?
Резултатите от вота за много притеснителни.
76% от участвалите в анкетата са безапелационни, че корупцията в Окръжния съд във Враца не е непознато събитие. На противоположното мнение са единствено 14%. Още по –притеснително е, че част от гласувалите – 10%, не смеят да отговорят на въпроса от боязън от репресии, макар че дават отговор анонимно. В анкетата можеше да се гласоподава единствено един път от едно IP и няма опция от манипулиране на резултата.
Тези числа са гласовит пестник за магистратите, които обичат да основават усещането, че са нещо като Свещените крави в Индия и безсрамно изискват от гражданското общество наложително да получават почитание за своята работа.
Народът обаче мисли по малко по-различен метод.
Анкетата ясно демонстрира, че хората имат много ниско мнение за морала на другояче тези огромни експерти. Очевидно преобладаващото мнение за някои от магистратите от Окръжния съд във Враца е, че кешът постоянно смъква превръзката от очите на Темида и това води до деформиране на правораздаването. И по този начин, вместо да правораздават „ В името на народа “, става в името на джоба.
Вероятно почтени врачански магистрати ще се опитат да неглижират резултатите от тази анкета. Нека обаче да имат поради, че през януари уеб сайтът на BulNews е бил посетен 1 917 813 пъти и тази внушителна цифра не може с лека ръка да бъде подценена. Допитването през миналата седмица може да се одобри и като национален избор за ставащото в Съдебната палата и би трябвало да бъде признато в цялата си тежест.
В редакцията на медията ни стартира да идва сензитивна информация за комплицирани взаимоотношения в огромната бяла постройка в центъра на Враца. Има и изказвания за непристойно богати магистрати с доста парцели.
По този мотив организация BulNews реши да отдели запас и да стартира да изследва имотното положение на магистратите от Окръжен съд-Враца. Разследването ни ще обхване освен достолепните съдии, само че и техните близки, защото може да се окаже, че там е " заровено кучето ". За задачата ще ни е належащо време, само че когато имаме налична цялата информация, ще я създадем притежание на обществеността. Данъкоплатците имат право да получат задоволително данни, с цел да изградят своето мнение по тази сензитивна тематика в България.
Ще проверим и кой кум, кой сват и кой на булката брат, както се споделя в националния фолклор.
Междувременно данните от нашата анкета ще бъдат изпратени на Висш съдебен съвет и Инспектората към Висш съдебен съвет. Може би е време Съдебното държавно управление да насочи прожекторите към Окръжен съд-Враца. Току виж от сенките изскочи някой като Петьо Еврото или Мартин Нотариуса.
Апропо, какво се чува за Емил Петров, брата на Петьо Еврото?
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР