Корупцията по високите етажи на властта продължава да е проблем

...
Корупцията по високите етажи на властта продължава да е проблем
Коментари Харесай

Атанас Славов, ДБ: Иван Гешев отдавна е загубил публичния си авторитет

Корупцията по високите етажи на властта продължава да е проблем съгласно отчета на Европейска комисия по една елементарна причина. Очевидно прокуратурата в България не проверява и не упреква лица, които са забъркани в корупциони закононарушения. На първо място би трябвало да се реформира прокуратурата тъй че да стартира да проверява и да упреква хората, които заслужават това, а не хора с голям брой обвинявания и направили закононарушения да се разхождат по улиците с огромни коли и да убиват мирни жители. Това сподели Атанас Славов от " Демократична България " в предаването " Още от деня ".

Той счита, че предлагането на болшинството в Народното събрание за приемане на нов закон за антикорупционната комисия с проверяващи пълномощия на инспектори в комисията е стъпка в вярната посока.

" Дава се опция за специализация на хора със специфични умения да могат да проверяват корупционните закононарушения и да могат да го вършат по подобен метод, че в прокуратурата да идват задоволително
подготвени следствия, с цел да не може тя действително да си измива ръцете и да споделя, че събраните доказателства не дават отговор на някакви условия ", изясни Славов. И акцентира: " Ако прокуратурата отхвърля да образува произвеждане, да може тези отводи да бъдат обжалвани. "

Относно коментара на основния прокурор във връзка с новия закон за антикорупционната комисия, че отсъстват юридическите причини в него, Славов счита, че Иван Гешев от дълго време е изгубил обществения си престиж. " Гешев не е дал нито един юридически документ за каквото и да било, а приказва политически ", съобщи Атанас Славов.

Той сподели още, че " Демократична България " е заела виновна политическа позиция, казвайки, че ще опита да сформира кабинет, в случай че получи мандат от президента с дейното присъединяване на " Продължаваме промяната ".

Атанас Славов добави, че Демократична България ще организира договаряния с досегашните съдружни сътрудници и с напусналите обединението Има Такъв Народ, като акцентира, че това е виновното политическо държание сега.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР