Корупцията по високите етажи на властта, особено в областта на

...
Корупцията по високите етажи на властта, особено в областта на
Коментари Харесай

Доклад на Държавния департамент на САЩ разказа за корупцията и неефективната съдебна система у нас |

Корупцията по високите етажи на властта, изключително в региона на публичните поръчки и потреблението на средства от Европейски Съюз, продължава да буди съществено безпокойствие.

Това се показва в годишния отчет за капиталов климат в България на Бюрото по икономическите и бизнес въпроси към Държавния департамент на Съединени американски щати.

Тези отчети оказват помощ на американските компании да наблюдават висококачествените, устойчиви и виновни вложения във всяка една от над 170-те стопански системи, обясниха от посолството на Съединени американски щати.

Политическата воля и потенциалът за следствие остават лимитирани и България към момента не е осъдила дефинитивно върховен чиновник за корупция. Проведените правосъдни преследвания на високо ниво постоянно се преглеждат като изборни или политически стимулирани и нормално приключват с оправдателни присъди след дълъг правосъден развой, показват от Бюрото по икономическите и бизнес въпроси към Държавния департамент.

В документа е маркирано, че задграничните вложители остават загрижени за върховенството на закона в България. Наред с ендемичната корупция, вложителите свидетелстват за още проблеми, в това число компликации при приемането на нужните разрешителни, непредсказуемост заради чести регулаторни и законодателни промени, неефективна правосъдна система.

България е на 69-то място от 180 страни в Индекса за усещане на корупцията на Transparency International за 2020 година - това е най-лошото показване в класацията измежду страните членки на Европейски Съюз. Трафикът на хора, опиатите и контрабандата способстват за корупцията, написа още в отчета.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР