Корупцията ни е основен проблем, а ние се правим на

...
Корупцията ни е основен проблем, а ние се правим на
Коментари Харесай

Евродепутат Момчил Неков: Трябва да се възползваме от Европредседателството, за да защитим българския интерес!


Корупцията ни е главен проблем, а ние се вършим на посредници сред Турция и Европейски Съюз

Показният разстрел на предприемач през днешния ден в София, както и шесторното ликвидиране в Нови Искър са извънредно неприятни обстоятелства. Това е неприятен сигнал за страната ни преди формалното вдишване на Европредседателството. Определено, протичащото се поддържа изказванията, че България е страната с максимален % на корупция и престъпност, това разяснява пред BiT евродепутатът Момчил Неков.

„ Корупцията е тематика, която постоянно се е замитала или оставала настрана. Това са основополагащи проблеми, а ние се опитваме да бъдем посредници сред Турция и Европейски Съюз, без да се замислим каква сметка ще платим “, добави евродепутатът. „ Макрон, преди 2-3 дни, сподели, че влизането на Турция в Европейски Съюз е илюзорно, а нашият министър председател през вчерашния ден се разгласи за посредник сред Европейски Съюз и Турция. “, сподели Момчил Неков. Турция цели влизане на европейския пазар, т.е. тя има стопански ползи, само че не желае да одобри съществени правила и полезности на Европейски Съюз, в същото време Турция ни е комшия и ние би трябвало да поддържаме положителни междусъседски връзки.

Българското Европредседателство ще е водещата тематика за 2018 година Трябва да отбележа, че то е естествена административна процедура. Всички страни, членове на Европейски Съюз, минават през нея. България ще бъде на фокус и би трябвало да се възползваме от това. Хубаво е да използваме това ориентирано внимание, с цел да сложим някои наши проблеми.

„ Ако питате множеството хора сега с какво свързват Европредседателството ще ви кажат- ремонтът на НДК и ограничение на придвижването в София “, сподели още евродепутатът.

Една от главните ми задания като евродепутат е да подкрепя законодателна самодейност за двойния стандарт при храните. „ Различното качество на храните в Европейски Съюз е корпоративен расизъм. Самият Юнкер също призна, че има подобен проблем. Затова, в този момент пишем отчет, който може да реши този проблем. Европейски Съюз би трябвало да постави завършек на двойния стандарт при храните “, изясни Неков.

Смятам, че в този момент е моментът, по време на Европредседателството, България да одобри Закон за доброволчеството. Факт е, че България и Словения са страните в Европа, които нямат законова рамка за доброволчеството, разяснява евродепутатът.

Неков разяснява и друга наболяла в обществото тематика, тази за Истанбулската спогодба. Около 35% от дамите по света са били подложени на физическо или полово принуждение през 2016 година, съгласно Световната здравна организация. „ Всяка четвърта жена в България е жертва на домашно принуждение “, в този аспект аз поддържах Истанбулската спогодба с гласуването си през септември 2017 година, тъй като насилието не може и не би трябвало да бъде толерирано, а Конвенцията обезпечава отбрана против домашното принуждение и насилието против дами, сподели Момчил Неков.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР