Корупцията не бива да се лекува. Нужно е да лекуваме

...
Корупцията не бива да се лекува. Нужно е да лекуваме
Коментари Харесай

Цачева за напрежението между Радев и Борисов: Мъжки разговори между двама генерали

Корупцията не трябва да се лекува. Нужно е да лекуваме обществото и страната от корупцията. Това се прави с воля, закони и Граждански процесуален кодекс. Това сподели правосъдният министър Цецка Цачева в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

„ Не бихме могли да се оправим с корупцията, в случай че няма политическа воля. Така или другояче закон ще има, това което ме тормози повече е, че още от в този момент има едно предизвикано мнение от някои политици, че какъвто и закон да се одобри - няма да се оправим. Аз съм уверена, че ще се оправим “, безапелационна бе Цачева.

„ Ясно е в България кой проверява, казусът при нас е в разкриването на обстоятелствата, тъй че те да се трансфорат в доказателства, които да устоят в едно наказателно произвеждане. Дори и когато под формата на афект се изпусне имитация, че в случай че нашият закон бъде признат, обстоятелствата биха се трансформирали в инструмент на репресии. Това няма да се случи “, увери правосъдният министър. Цецка Цачева разяснява и връзките сред президента Радев и премиера Борисов.

„ Има отстояване на позиции. Естествено е от време на време да има разнообразни отзиви. Налице е обаче един добър разговор, институционален. Свидетелка съм била на мъжки диалози сред двама генерали “, сподели Цачева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР