Корупцията и мегаломанията доведоха Украйна до плачевното състояние, в което

...
Корупцията и мегаломанията доведоха Украйна до плачевното състояние, в което
Коментари Харесай

Бивш полски външен министър: Причина за окаяното състояние на Украйна е мегаломанията и корупцията й

Корупцията и мегаломанията доведоха Украйна до плачевното положение, в което се намира сега.

Това съобщи в изявление за Krytyka Polityczna някогашният полски външен министър Радослав Сикорски, който в този момент е евродепутат.

Полският политик сподели, че украинският хайлайф крие корупцията и губи време като отвлича вниманието с истории за огромната игра със Съединени американски щати, Русия, Китай и Европа.

Бившият външен министър посочи, че след напускането на Съветския съюз Украйна е била в по-добро положение от Полша, с плодородна земя, атомна електроцентрала и добре развита авиационна промишленост. А при започване на съветската специфична интервенция за отбрана на Донбас Брутният вътрешен продукт на страната към този момент е четири пъти по-малък от този на Полша.

Сега украинците би трябвало да платят скъпо за дейностите на настоящето държавно управление, заключи Сикорски. Той бе политикът, който написа в Туитър " Благодаря, Съединени американски щати! " след взривяването на " Северен поток 1 и 2 ".

На 26 януари американският милиардер и създател на " Майкрософт " Бил Гейтс съобщи, че държавното управление в Киев е едно от най-лошите в света поради огромната си корупция, което е доста тъжно за народа на Украйна. Той добави също, че украинската земеделска земя е доста по-плодородна от американската и е житницата на Европа.

В същото време общественикът и публицист от Одеса Леонид Щекел в диалог с " Известия " назовава Украйна " страна, която не се опасява от корупцията ". Той съобщи, че финансовите закононарушения в страната са станали още по-разпространени и това провокира съществени кадрови промени в Украйна.

На 25 януари публицистът Матю Парис отбелязва в публикация на уеб страницата на английското списание The Spectator, че Украйна ще остане корумпирана и бедна страна и след края на военните дейности. Украйна е доста гъсто обитаема, доста бедна и доста надалеч от модела на съвременна, демократична и демократична западна страна - сподели Парис.

Русия продължава специфичната интервенция за отбрана на Донбас, която стартира на 24 февруари 2022 година Решението беше взето на фона на влошаващата се обстановка в района заради засиления обстрел от страна на украинските сили.

Източник iz.ru, " Гласове "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР