Корупцията е също толкова страшна, колкото едно убийство. Трябва да

...
Корупцията е също толкова страшна, колкото едно убийство. Трябва да
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата с горещи разкрития за наглата схема, по която са действали закопчаните даяджии

" Корупцията е също толкоз страшна, колкото едно ликвидиране. Трябва да си зададем въпроса за това какъв брой хора са починали от това, че не са платили на някой лекар; какъв брой хора са починали тъй като някой магистрат или човек от изпълнителната власт не си е приключил работата; какъв брой хора са починали поради някой, който си е купил брошура и е предизвикал злополука. Корупцията не е малък проблем. Даже е много по-съществен от доста други закононарушения. Тя бърка в джоба на всеки българин ". Така шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев стартира изключителния брифинг, на който разкри нови детайлности за закопчаните през вчерашния ден подкупни благоевградски даяджии.

" Нещата не са единствено в черни или бели краски. Пълно благополучие няма. Последните две години имаме извънредно положително взаимоотношение с сътрудниците и работим добре. Да, имаме проблеми, само че ги отстраняваме. С ГДБОП работим като добре смазана машина ", сподели още той преди да даде думата на

" Задържани са 10 лица. Всички те са иснпектори в Благоевград. Те са работили в екипи по двама души. Така са работили цялостен месец. След това се прегрупират на ротационен принцип. Транспортните компании са били предупреждавани от даден контрольор, че ще бъдат проверявани ", това разкри говорителката на спецрокуратурата Даниела Начева.


" Инспекторите са търсили опция да издадат акт, който обаче да е с минимална санкция. Даже са правили фалшификация на товарителници. И по този начин са налагали санкции в порядъка на към 200 лв. ", разкри още тя.

По думите й по този начин са отчитали активност, а сериозните нарушавания на компаниите са били прикривани и са давали подкупи.

" Подкупите са били поставяни в пликове. Размерът е бил към 300 евро. Давали пликовете в офисите на тези инспектори, като били мушнати изпод под постоянните документи. В края на работния ден задържаните даяджии си делили рушветите ", разясни Начева.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР