Корупцията е най-големият проблем за българите, показват серия от проучвания.

...
Корупцията е най-големият проблем за българите, показват серия от проучвания.
Коментари Харесай

Ще иска ли изобщо някой да бори корупцията след изборите

Корупцията е най-големият проблем за българите, демонстрират серия от изследвания. Въпреки това тематиката не е съществена в акцията за следващите предварителни парламентарни избори, които ще са на 9 юни. От резултатите обаче зависи дали въобще ще има стъпки против корупцията или всичко ще си остане постарому.

Корупцията в България е достигнала нов връх, а неналичието на наказани по редица знакови случаи ускорява чувството за недостижимост на основните политически играчи и мрежите за търговия с въздействие. Това са единствено някои от изводите на оповестен неотдавна на Центъра за проучване на демокрацията (ЦИД).

Кампанията за изборите на 9 юни тече на фона на поредност от разкрития за в правосъдната власт и в, които обаче по този начин и не доведоха до ефикасни следствия. Въпреки обещаваната от водещите партии смяна, в действителност:
Борислав Сарафов продължава да е отпред на прокуратурата;Висшият правосъден съвет е все по този начин в остарелия си състав;няма нови назначения в антикорупционната комисия;случаите с Нотариуса и Еврото заглъхват без последици за никого.
Прокуратурата продължава да е сляпа към сигнали за сериозна корупция, Висшият правосъден съвет продължава да толерира всички станали известни случаи на зависимости, а нито един от шумните случаи не е разследван дейно.

Ако разпределението на силите в идващия парламент остане близо до досегашното, най-вероятно след време ще можем да стигнем до същите заключения.

Назначаването на Борислав Сарафов за и.ф. основен прокурор на мястото на уволнения Иван Гешев пристигна със поръчки за. Вместо това прекратяването на, свързани с Бойко Борисов , възродиха старите подозрения за политическите зависимости на държавното обвиняване.

Тези подозрения се ускориха и от на прокуратурата против мрежите за въздействие в правосъдната система на убития Мартин Божанов - Нотариуса и изчезналия някогашен следовател Петьо Петров - Еврото .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР