Корупцията е болест и младите политици са тези които могат

...
Корупцията е болест и младите политици са тези които могат
Коментари Харесай

Кирил Петков: Папата благослови нашата работа и каза, че пътят е правилен

Корупцията е болест и младите политици са тези които могат и би трябвало да я изкоренят – това споделил папа Франциск на българския министър-председател Кирил Петков.
По време на диалога на четири очи, българският министър председател е бил поздравен от главата на Римокатолическата черква за напъните на кабинета за битка с корупцията. Кирил Петков получил и съвет: „ Ако се борим по едно и също време с най-корумпираните в България и с противников сили от непознати страни, двете борби ще се водят доста мъчно. И би трябвало да се опитаме битката да е на стъпки, а не във всички направления ".

Кирил Петков акцентира пред главата на Римокатолическата черква, че България високо цени ролята на Светия трон и на Папската институция в отбрана на човешкия живот и достолепие, мира и стабилността, държавността, общовалидните полезности и хуманността, които са съществени морални и действителни предпоставки за стабилно развиване в името на хората и за бъдещето на нашата планета, каквато бихме желали да бъде. Споделяме общи морални полезности, които са учредени на вярата, хуманизма, справедливостта и милосърдието, сподели още българският министър председател. Пред папа Франциск, той акцентира, че тематиката за братството и мостовете, които светия отец гради за срещи сред християните и мюсюлманите е споделена тематика за българите, които с друга религиозна принадлежност живеят спокойно и съжителстват от епохи.



Българският министър-председател Кирил Петков беседва и с държавния секретар на Светия трон – кардинал Пиетро Паролин.



Пред него, министър председателят е подчертал, че Българската страна високо цени, че през последните години някои от най-крупните папски просветителни и научни институции, измежду които Латеранският и Грегорианският университети, Папският източен институт, Папската академия на науките, Папският комитет за исторически проучвания, Апостолическата библиотека и Папският конфиденциален списък и други демонстрираха подготвеност за определяне на съдействие със сродни български институции.

В края на визитата си във Ватикана, министър председателят и водената от него делегация, сервира венец на олтара на Св папа Йоан Павел ІІ в базиликата „ Св. Петър “. Признание и голямо почитание към личността на светия отец изрази българският министър председател. На 31.12.1980 година папа Йоан Павел II афишира Светите братя Кирил и Методий за "Съпокровители на Европа ". След възобновяване на дипломатическите връзки сред България и Ватикана през 1991 година, става традиция изпращането на представителни делегации във връзка честването на 24 май. А визитата на папа Йоан Павел ІІ в нашата страна е от голямо значение за България. С нея се приключват дефинитивно тематиката за „ българската диря “ по време на атентата. Папа Йоан Павел ІІ, при срещата си с президента Георги Първанов, твърди, че в никакъв случай не е вярвал, че България е забъркана в атентата, осъществен през 1981 година След визитата на Римския свещеник, по време на което България е в центъра на интереса на международната общност, се усъвършенства името на страната. сред главата на римокатолическата черква и българския министър председател.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР