Корупция не се бори през фейсбук, а през институциите. За

...
Корупция не се бори през фейсбук, а през институциите. За
Коментари Харесай

Антон Кутев за кабинета: Няма действия, няма и капацитет

Корупция не се бори през фейсбук, а през институциите. За това обаче би трябвало да имаш потенциал - а подобен представителят на двете служебни държавни управления от предходната година и някогашен член на Националния съвет на Българска социалистическа партия Антон Кутев не вижда.

Той още веднъж предизвести, че в случай че обединението не смъкна основния прокурор Иван Гешев, Гешев ще се разправи с държавното управление. Засега се обрисува втория вид, е прогнозата на Антон Кутев. Той установи, че правосъдната промяна е там, откъдето е почнала, а се вършат нещо, които нямат значение.

" Не виждам нещо да се прави, нищо не се прави. " Само един законопроект - за закриването на профилираното правораздаване - се намира в Народното събрание и то към момента на стадий първо четене. По никакъв метод не може да се разчита, а и да се чака промяната на състава на Висш съдебен съвет през есента, защото, както акцентира Кутев: "... какво като се смени, няма съображение да се счита, че през есента ще се смени обстановката. Силите, които дефинираха този Висш съдебен съвет, са си тук, това че са отслабени, нищо не значи. "

Антон Кутев разяснява и ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов дружно с Горанов и Арнаудова като " безразсъден " поради неговата гласност. Не се прави по този начин, уточни Кутев, само че и изясни, че изцяло схваща за какво е направено по този метод и оправдава дейностите на Министерство на вътрешните работи и Бойко Рашков. " Разбирам за какво Бойко Рашков се пробва да заобиколи прокуратурата ", уточни Кутев и акцентира, че не може да не се проверяват изказванията за подкупи на Васил Божков. " Не единствено че не може, а прокуратурата е длъжна! "

" Аз се веселя че Кьовеши се заема с това, веселя се на прожектора, който светна, само че Европейската прокуратура няма съответните пълномощия ", уточни още Кутев, който счита, че европейския основен прокурор ще има проблеми с ЕНП в Европарламента.

Причина за всичко това, съгласно Кутев, са разликите в обединението. А това води неизбежно до загуба на доверие в държавното управление поради " тежки неизпълнения на обещания ". Като образец Кутев даде незапочнатата промяна в опазването на здравето и това че лечебните заведения са към момента търговски сдружения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР