Корупционният скандал Катаргейт, който разтърси Европейския парламент, е драматичен и

...
Корупционният скандал Катаргейт, който разтърси Европейския парламент, е драматичен и
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Катаргейт накърнява доверието в ЕС


Корупционният скандал " Катаргейт ", който раздруса Европейския парламент, е " трагичен и нездравословен за доверието в Европейския съюз " и затруднява Брюксел да се оправи с голям брой конкурентни рецесии, съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в в извънредно изявление за " Политико ".

Мишел съобщи, че е мощно смутен от обвиняванията в незаконно сдружаване и пране на пари и корупция, повдигнати от белгийската полиция против сегашни и някогашни членове на Европейския парламент през последните дни.

" На първо място би трябвало да си вземем поука от това и да предложим пакет от ограничения, с цел да избегнем сходни неща - да предотвратим корупцията в бъдеще ", сподели Мишел, някогашен белгийски министър-председател, който в този момент е във втория си мандат като ръководител на Европейския съвет. 

Но абсурдът " ни затруднява още повече да се съсредоточим върху икономическите и енергийните рецесии, които оказват въздействие върху живота на европейските жители сега ", сподели той.

Белгийската полиция арестува няколко души, измежду които гръцкият евродепутат Ева Кайли и италианският ѝ сътрудник Франческо Джорджи, както и италианският някогашен евродепутат Пиер Антонио Панцери и Николо Фига-Таламанка, общоприет секретар на група за битка за господство на закона.

Полицията запечата също по този начин голям брой офиси в Парламента и иззе минимум 1,5 млн. евро в брой след едногодишно общоевропейско следствие за хипотетична корупция и пране на пари.

Аферата, която се случи тъкмо когато Световното състезание по футбол в Катар доближи своето кресчендо, затвърди облика на петролното кралство като зловредна намесваща се мощ, а на Европейски Съюз - като тъмно игрище за корумпирани, правоимащи и самодоволни еврократи.

" През последната година Европейски Съюз е попадал в заглавията на международните вестници единствено няколко пъти - да вземем за пример, когато забранихме мотора с вътрешно горене, а в този момент и с този корупционен скандал ", оплаква се пред „ Политико ” Валери Хайер, френски евродепутат от партията на президента Еманюел Макрон.

Мишел призна, че междинният европеец надали прави разлика сред трите огромни клона на Европейски Съюз - Европейския парламент, ръководения от него Европейски съвет и Европейската комисия, която служи като изпълнителна власт и предлага законодателство.

Петното от абсурда ще усложни работата му, защото през новата година той се стреми да " възобнови сватбените клетви на Европейски Съюз " и се пробва да се оправи с редица въпроси, които дефинира като " екзистенциални за европейския план ".

Сред тях са договарянията със Съединените щати по програмата за субсидиране по Закона за понижаване на инфлацията, която тормози европейските водачи поради относителната си икономическа конкурентоспособност.

Ако Европа не успее да предложи съответен отговор през идващите седмици, тогава тя рискува " фрагментация на единния пазар ", съобщи Мишел. Той съобщи, че другият огромен проблем пред Европа е " прекомерната взаимозависимост от Китай и натискът, който Китай оказва върху нас ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР