Корумпиране на граждани, за да атакуват претендента за главен прокурор

...
Корумпиране на граждани, за да атакуват претендента за главен прокурор
Коментари Харесай

Христо Иванов - чест гост на Десислава Иванчева. Цветан Василев и Прокопиев дават по 500 и 1000 лева за кръвопролития и разбиването на парламента утре

Корумпиране на жители, с цел да нападат кандидата за основен прокурор Иван Гешев, а по-късно и държавното управление на Бойко Борисов. Разпределяне на голям финансов запас от стотици хиляди лв., отпускани за този план от подсъдимите олигарси Иво Прокопиев и Цветан Василев.

Ръководната роля на наказаната за корупция в изключително огромни размери Десислава Иванчева в организирането на подправени цивилен митинги против прокуратурата и властта и разпределение на финансовите потоци. Стройна схеме за финансиране и организация на държавен прелом, отпред с Прокопиев, Цветан Василев, Христо Иванов и техни креатури във тип на цивилен организации, наподобяваща проведена незаконна група.

Това съдържа сигналът, импортиран през днешния ден в прокуратурата, от един от участниците в нея на доста ниско равнище Йордан Бонев, на 21 страници, съпроводени със звукови и видео записи, които потвърждават изказванията му и са направени от самия него. Разкритията стават вероятни, защото Йордан Бонев е наследник на един от медиаторите в разпределянето на парите, който го прави против възнаграждение - Венцислав Ангелов-Чикагото. Достъпът му до диалозите във всевъзможни профили, най-вече подправени, става вероятен, тъй като Бонев е в една група с него.

Освен до основния прокурор Сотир Цацаров, сигналът е адресиран до президента Румен Радев, до премиера Бойко Борисов, да шефа на Народното събрание Цвета Караянчева, до ръководителите на всички парламентарни групи и партии, до омбудсмана Диана Ковачева и до ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Йордан Бонев се включва в оповестените начинания за битка против корупцията и несправедливото правораздаване у нас, като събира подписи в интерес на тази идея и дава своята он лайн медия за пропагандиране на концепциите й и привличане на съидейници.

Скоро обаче попада на тайните чатове, които му разкриват, че главният финансов поток на тези инициативи идва от забегналия банкер Цветан Василев и подсъдимия олигарх Иво Прокопиев. След това парите се разпределят сред доближения на Василев началник на съдружие "Боец " Георги Георгиев и шефа на партия "Да, България " Христо Иванов. Организационният център на заверата пък е наказаната за корупция Десислава Иванчева, а щаб-квартирата им е нейния апартамент, където тя се подвизава, откакто беше пусната под домакински арест.

След като наблюдава чатовете сред Иванчева и татко си, Бонев разкрива, че задачата на цялото мероприятие и отпусканите пари за него е дискредитирането на Иван Гешев като претендент за основен прокурор и издигането на следователя от Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов за поста. Иванчева получава огромни суми като уредник на заверата и в случай че тя е сполучлива, чака Атанасов да смъкна обвиняванията й.

Записите, които Бонев е направил, разкриват още, че крайната цел на заговорниците е събаряне на кабинета "Борисов " и завладяване на властта, за което Иванчева приказва намерено. Точно такава е задачата на двата митинга - вчерашният и утрешният - проведени от Иванчева. Те би трябвало да доведат до вълнения, стълкновения и да се пролее кръв, за което спонсорите Василев и Прокопуев дават обещание по 500 и 1000 лв. на хората, които станат основатели на кръвопролитията.

От думите на Иванчева се схваща, че задачата е да се повтоирят сцените с тъй наречените "бял авторус " пред Народното събрание, който трябваше да изведе обсадените депутати от протестиращите през 2014 година, след което държавното управление на Орешарски подаде оставка.

От чатовете и записите, направени от Бонев, излиза наяве, че в дома на Иванчева се организират постоянни "събрания " за организирането на размириците, на които чест посетител е Христо Иванов.

В сигнала са приложени освен скрийн шотове на самите чатова, само че и видео и аудио записи, които разкриват схемата на финансиране и задачите на организацията. Въпреки непрекъснатите ангажименти те незабавно да бъдат изтривани, Бонев е съумял да ги резервира. Вчера вечерта обаче Десислава Иванчева е изтрила най-използвания си профил.

В един от чат-разговорите си с Ангелов Иванчева изяснява какъв брой пари отпуска Цветан Василев, който тя назовава "нашия ", за офанзивата против Гешев и държавното управление и какъв брой ще получи самия ангелов, в случай че помогне.

ЕТО СТЕНОГРАМИТЕ ОТ ЗАПИСИТЕ И ЧАТОВЕТЕ, ПРИЛОЖЕНИ В СИГНАЛА:

В. А.: Колко очакваш да получим за офанзивата на Гешев и кабинета?

Д.И.: Минимум 400 хилки. За теб 40 хилки са отделени. Но изпрати от Русе хора на митинга.

По-късно Иванчева продължава да пропагандира Ангелов с думите:

Д.И.: "Всичко ще е шест, ще успеем да стопираме Гешев. Нашият от Белград вкарва доста огромен запас за митинга, очаквам да договаря и кметските избори да налее лева за гласове!

Венцислав Ангелов обаче е много обезпокоен за финансирането на интервенцията и желае да знае какъв брой души да събере и по какъв брой да им даде обещание, с цел да идат на митинга. Като диспечер на финансите за митингите Ианчева изяснява:

Д.И.: На 10 индивида 1 координатор, 50 лева на човек. Ти действително получаваш 75 лв. и 25 лева са за теб. Важното е да има повсеместност на 10.09 и на 12.09 с цел да не може Гешев да стане прокурор.

Като прибавя в по-късен диалог за разпределянето на парите и мястото, на което ще бъдат платени на протестиращите:

Д.И: Цецо налива доста лев в пространството през септември. Ще победим.

И показва на Ангелов по какъв начин ще стане финансирането:

Д.И: На 07.09 ще имаме финансирането от Цецо!!! Ти ще отидеш при счетоводителя на Дунарит!! От там ще получиш финанси за транспорта на рейсовете.

Дедислава Иванчева изяснява персонално на подалия сигнала Йордан Бонев какви пари се дават за предизвикването на кръвопролитията по време на митингите.

Д.И.: Цецо Василев и Прокопиев заплащат митинга! Между 500 и 1000 лв. за радикализиране. На човек ще се дават! Няма по какъв начин да ти го кажа в нас, тъй като имам подозрение, че се слуша всичко!

В различен общ диалог сред Бонев, Иванчева и Ангелов, на който също има запис, осъбената някогашна кметица изяснява какъв е целият план на организацията:

Д.И.: Бутаме и мачкаме държавното управление и превземаме Народното събрание и разгласяваме Велико национално заседание.

А механизмът за постигането на тази цел Иванчева разказва по този начин:

Д.И.: Като не става законово... Те желаят нещо като когато е било това с белия рейс пред "Александър Невски ".

На уточнениято на Бонев дали желаят да вършат нещо като конфликта с тъй наречените "бял рейс ", който беше блъскан от протестиращите през 2014 година, Иванчева изяснява, че въпросният абвобус би трябвало да нахлуе в парлалемта::

Д.И.: Да, да влиза вътре в Народното събрание и такива неща. Револяция по принцип по този начин се прави.

И декларира, че и "българите в чужбина " желали същото. Което директно кореспондира с тъй наречените "Световен и народен митинг ", проведен в течение на 3 дни пред Народното събрание през предходната година от група лумпени, който обаче се разпадна още на втория ден.

По-нататък от сигнала на Бонев, подсилен със звукозапис, излиза наяве, че татко му няма желание да остава в комбина с Иванчева, а ще работи с нея единствено до момента в който получи парите, което е трябвало да стане ясно на 6 септември в Букурещ.

Във видеозаписът, възложен от Бонев на прокуратурата, в президентството, в Министерския съвет и в Народното събрание, Десислава Иванчева изяснява на Бонев за митинга на 12 септември:

Д.И.: Против Гешев, би трябвало да свалим Гешев, пък кой ще пристигна дето се споделя няма значение. Е, има значение естествено.

Да, би трябвало да са наясно защо са там, с цел да не стане като с ромите, вие защо сте тук, ми де да знаем.

Да, само че най-много прокуратурата, на Гешев и затова те хората желаят, които ще са там, ще желаят и държавното управление да си върви. Да лбутаме мафията и така нататък Аз мога да ти дам срещу Гешев едни такива цветни сме създали, на предишния митинг бяха или от Facebook можеш да си ги вземещ, на предходния митинг ги бяхме качили. На "Да, България " са жълто и електрик, нашите са зелени.

След което Бонев и Иванчева даже си вършат фотоси за спомен.

Всъщност от тези думи да наказаната за корупция кметица излиза наяве, че има директно присъединяване в митингите, които Христо Иванов провежда пред постройката на Висш съдебен съвет през юли.

Сега пък се обясни, че въпреки да е под домакински арест, Иванчева броди из София, събира подписи и взе участие в митинги с позволение от Върховен касационен съд, ръководен от скандалния Лозан Панов, който също е извънредно доближен на компанията към Христо Иванов и Иво Прокопиев.

Ето по този начин наподобяват "будните жители " към кръга Цветан Василев - Иво Прокопиев - Христо Иванов, които настояват, че се борят против корупцията и пороците в правосъдната власт: пари, пари и отново пари, независимост за наказаните и подсъдимите и власт за самите тях.

И всички, които ползват закона по отношение на тях - да бъдат свалени, отстранени, атакувани и унищожени. Това желаят техните съперници - множеството разследвани или наказани клиенти на прокуратурата.

Чуйте и вижте и диалозите, записани от Бонев на видео и аудио файлове и също приложени в сигнала ТУК.

Изтчник: pik.bg
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР