Кортежът на украинския президент Володимир Зеленски е попаднал под руска

...
Кортежът на украинския президент Володимир Зеленски е попаднал под руска
Коментари Харесай

Protothema: Кортежът на Зеленски е попаднал под атака в Одеса

Кортежът на украинския президент Володимир Зеленски е попаднал под съветска ракетна офанзива в Одеса, оповестява електронното издание на атинския всекидневник Protothema, като напомня, че по-рано денем в страната дойде гръцка делегация, водена от премиера на южната ни съседка Кириакос Мицотакис, написа " Фокус ".

" Няма проблем със сигурността на министър-председателя и гръцката задача “, твърдят публични държавни източници на изданието.

" Всички сме добре “, съобщи за редакцията и държавният министър Ставрос Папаставру, част от гръцката делегация, пристигнала в Украйна при условия на " изключителна секретност “. Освен Мицотакис в делегацията са включени още осем души и тяхната защита.

Срещата сред Кириакос Мицотакис и Володимир Зеленски е извършена обикновено. Двамата водачи ще дадат конференция, която няма да бъде излъчена онлайн от съображения за сигурност. Разговорът им е траял половин час, повече от плануваното. В рамките му Мицотакис е удостоверил, че Гърция ще продължи да поддържа Украйна в границите на своите благоприятни условия и без да отслабва личната си отбранителна мощност. В същото време той е подчертал, че Гърция поддържа европейската и евроатлантическата вероятност на Украйна.

Мицотакис и Зеленски са посетили строителен комплекс, ударен от съветски дрон предходната събота, и са положили цветя в памет на 12-те жертви на офанзивата.

Гръцкият министър председател дойде в Украйна рано сутринта за аудиенция, която по проект би трябвало да продължи няколко часа. Срещата му със Зеленски е била на пристанището в Одеса. Малко след началото на формалната стратегия на делегацията са прозвучали сирени за въздушна офанзива. Официално удостоверение за удара по кортежа на Зеленски няма към сегашния миг.

Програмата на гръцката делегация в Украйна е траяла по проект, макар случая, допълват от редакцията.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР