Кортежът на президента Румен Радев е ударил кола в София,

...
Кортежът на президента Румен Радев е ударил кола в София,
Коментари Харесай

Кортежът на президента Радев ударил кола в София

Кортежът на президента Румен Радев е блъснал кола в София, само че информацията се пази в загадка съвсем седмица. Това оповестява Breaking.bg. При случая леко е потърпевша жена.

До злополуката се стига, откакто ескортът на президента, който се е движил към центара, минава на червен светофар. Цялата преживелица се разиграва на 18 ноември ( неделя ) в София на бул. „ България “.

Ескортът на президента се е движил в посока центъра, само че на кръстовището с бул. „ Гоце Делчев “ минали на червен светофар. Бронираната лимузина с президента съумява да премине без проблем. Кола на НСО обаче удря различен автомобил, ръководен от жена. Джипът на защитата безусловно е смазал другата кола „ Шкода “, а дамата в нея е с охлузвания.

Кортежът даже не е понижил скоростта, с цел да спре и окаже помощ на дамата. Според инструкциите на НСО охраителите не са длъжни да спрат и окажат помощ.

Министерство на вътрешните работи са удостоверили за случая, като показват, че и двамата участници в злополуката, в това число водачът на НСО, са санкционирани. Джипът на защитата на президентът е бил с включен светлинен сигнал, само че това не омаловажава обстоятелството, че е минал на алено. От Министерство на вътрешните работи изясняват, че са глобили и дамата, тъй като не се е съобразила с колите на специфичен режим.

Според КАТ случаят е леко ПТП. От НСО също потвърдиха пред Breaking.bg за случая, само че не дават детайлности.

Катастрофата с кортежа на Радев припомня на различен сходен случай с защитата на Георги Първанов през 2002 година.

На 1 май 2002 година край село Антон, Софийско, кортежът на Първанов избута от пътя колата на стоматолога от Златица Евгения Алексиева, която пътуваше с двете и деца. Колата изхвърча от пътя и се прекатурна няколко пъти. Жената бе откарана по неотложност в държавна болница, а децата й се отърваха с леки пострадвания. Тогава първа помощ й оказали шефът на НСО ген. Димитър Владимиров и персоналният доктор на президента Първанов.

Докато предходната неделя никой от президентския конвой не си е направил труда даже да понижи скорост след злополуката сред техен джип и лекия автомобил.

Това е поредна скандална преживелица с колите на президентското семейство. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР