Корсика може да бъде конкретно спомената във френската конституция, но

...
Корсика може да бъде конкретно спомената във френската конституция, но
Коментари Харесай

Макрон поряза корсиканските националисти за автономия

Корсика може да бъде съответно упомената във френската конституция, само че нищо повече. В тирада пред корсиканските националисти в Бастия френският президент Еманюел Макрон охлади автомонистките настроения и акцентира главната роля на страната като гаранция за положителното ръководство на острова.

В края на предходната година сепаратистите завоюваха локалните избори, а през лятото изпратиха трима депутати във френското национално заседание.

Записването на Корсика в конституцията е метод за признание на идентичността на острова и принадлежността му към Републиката, съобщи Макрон и прикани локалните водачи да обмислят концепцията през идващия месец, написа „ Фигаро “. Той отхвърли на националистите по-голяма автономност на Корсика с думите, че записването й в конституцията не е първа стъпка, предхождаща доста други.

Националистите желаят да вкарат на острова статут на престояване, който дава привилегии на живеещите повече от 5 години там при покупка на неподвижен парцел или земя, както и данъчни облекчения за локалните. Макрон поряза това предпочитание.Той отхвърли и признаването на корсиканския като втори формален език.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР