Корпусът на гвардейците на Ислямската революция е арестувал днес седем

...
Корпусът на гвардейците на Ислямската революция е арестувал днес седем
Коментари Харесай

Иран обяви задържането на 7 души, свързани с Обединеното кралство

Корпусът на гвардейците на Ислямската гражданска война е арестувал през днешния ден седем души, в това число и хора с двойно поданство, свързани с Обединеното кралство, поради антиправителствените митинги, раздрусали страната, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на корпуса, оповестено в държавната иранска организация.

" Седем съществени водачи на актуалните митинги, свързани с Обединеното кралство, бяха задържани от разследващите служби на Корпуса на гвардейците на Ислямската република ", се споделя в текста. Сред тях са и хора с двойно поданство, които са се опитвали да изоставен страната.

Протестите бяха в началото подбудени от гибелта на млада иранка от кюрдски генезис след задържане от нравствената полиция поради неспазване на разпоредбите за женско облекло. Постепенно в митингите хора от всички публични прослойки приканиха за завършек на ръководещата теокрация в Иран. Правителството пък съобщи, че протестиращите унищожават общинска благосъстоятелност и са подготвени и въоръжени от противников страни, измежду които и Съединени американски щати, Израел и Саудитска Арабия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР