Корпусът, който ще обитават бъдещите резервисти за 6 месеца, вчера

...
Корпусът, който ще обитават бъдещите резервисти за 6 месеца, вчера
Коментари Харесай

Как премина първата нощ на резервистите във Военното училище? 


Корпусът, който ще населяват бъдещите резервисти за 6 месеца, през вчерашния ден беше публично открит след възобновяване. 130 са претендентите, които ще се образоват в двата филиала на Националния боен университет във Велико Търново и Шумен.

Натали Стоянова показа, че за нея първоначално е било доста стресиращо, първият ден е бил доста тежък. Легнала си е в 00:30 – 1 ч. вечерта и е станала в 5 ч. сутринта.



Подп. Маринов, шеф на Центъра за начално и продължаващо образование в Националния боен университет заяви за bTV, че първото занимание е още през днешния ден, когато преподавателите ще срещнат резервистите с бойните свойства на автомат „ Калшников “, а денят е почнал е почнал със занятия по строева подготовка.



Началникът на Националния боен университет бригаден военачалник Иван Маламов сподели, че се надява мотивацията им да е мощна, с цел да могат да устоят подготовката, тъй като тя няма да е лесна. Той добави, че това е пилотен план и чакат да видят по какъв начин ще се приспособяват с новите условия.

Те са друга категория военнослужещи и ще бъдат разнообразни от курсантите, а подготовката е една – специфична и групова подготовка, добави бриг. ген. Маламов.

По думите му резервистите се трансформират, възмъжават,

„ Надявам се да бъдат удовлетворени от своя престой тук, който ще им даде късмет за нова реализация “, съобщи началникът на университета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР