Корпорацията обяви своя нов план за изграждане на квантов суперкомпютър,

...
Корпорацията обяви своя нов план за изграждане на квантов суперкомпютър,
Коментари Харесай

До 10 години Microsoft възнамерява да създаде квантов компютър с производителност милиони квантови операции в секунда

Корпорацията разгласи своя нов проект за създаване на квантов суперкомпютър, работещ с различни топологични кубити. Той е резултат от дългогодишни проучвания, които надалеч не са завършили. Въпреки това Криста Суор, която управлява отдела за квантови калкулации на Microsoft, е уверена, че след по-малко от 10 години квантовият суперкомпютър с такава архитектура ще може надеждно да извършва един милион квантови интервенции в секунда.

„ Оценяваме нашия проект и времето за основаване на квантов суперкомпютър на години, а не на десетилетия “, съобщи Суор пред изданието TechCrunch.

Миналата година Microsoft разгласи огромен пробив в основаването на по този начин наречените „ майорана фермиони “. Този вид кубити се разграничават от тези, определени от главните съперници на компанията – Гугъл, IBM и IonQ. Предимството на този кубит е, че е извънредно постоянен, а минусът е, че е извънредно мъчно да се получи. Компанията е заложила на тази технология през цялото време и продължава да има вяра, че тя е единственият същински избор за квантовите компютри.

Като доказателство учените на компанията неотдавна разгласиха публикация във Physical Review, която удостоверява, че те в действителност са постигнали първия си огромен триумф в построяването на квантов суперкомпютър. По-конкретно, създателите показват резултатите от повече устройства и доста повече данни, в сравнение с преди една година, когато компанията за първи път разгласи своите проучвания.

„ Днес в действителност сме на фундаментално равнище на осъществяване “, споделя Суор. „ Имаме шумящи квантови машини от междинен мащаб. Те са построени въз основата на физически кубити и към момента не са задоволително надеждни, с цел да извършват каквито и да било на практика и комплицирани задания за науката или комерсиалната промишленост. Следващото равнище, което би трябвало да достигнем, е гъвкавото равнище. Трябва да се научим да работим освен с физически кубити, би трябвало да стартираме да ги използваме в код за коригиране на грешките и да стартираме съставянето на логичен кубити “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР