Корпорацията Microsoft заяви, че съвсем скоро ще представи втората версия

...
Корпорацията Microsoft заяви, че съвсем скоро ще представи втората версия
Коментари Харесай

В края на февруари Microsoft представя VR очилата HoloLens 2

Корпорацията Microsoft съобщи, че напълно скоро ще показа втората версия на своите очила за виртуална и допълнена действителност HoloLens 2 . Те ще бъдат показани по време на Mobile World Congress събитието в края на този месец. Не е напълно ясно по какъв начин тъкмо ще наподобяват новите VR очила, само че софтуерният колос разгласява две видеа, показващи немного информация за това забавно устройство, евентуално с цел да ускори интереса на потребителите.

От изтеклата към сегашен ден информация в световната мрежа знаем, че версията 2.0 на очилата Hololens ще бъде по-лека, в тях ще се употребява нов и доста по-усъвършенстван екран, който ще даде опция на потребителя да се усеща напълно удобно. Подобрени са и са актуализирани датчиците, като се употребява система, доста сходна на Project Kinect за Azure.

Microsoft удостовери, че в новата версия на VR очилата се употребява нов чип. Данните ще се обработват от невронна мрежа с логаритми с детайли на изкуствен интелект. HoloLens 2 ще се базират на системата върху чипа Qualcomm Snapdragon 850 с 8x Qualcomm Kryo 385 процесорни ядра с тактова периодичност до 2,96 GHz и интегрирания графичен ускорител Qualcomm Adreno 630. Процесорът Atom от първата версия на устройството повече няма да се употребява в HoloLens.



Интересно е, че компанията към този момент е продала всички създадени екземпляри от първата версия на VR устройството. Продадени са и всички модели, предопределени за разработчиците.



Въпреки че VR очилата HoloLens не са по този начин съвременни като Oculus Rift или HTC Vive, те се употребяват в бита, в науката и производството. Така да вземем за пример, експертите на компанията Lockheed Martin употребяват тези очила за повишение успеваемостта на монтажа на галактическия транспортен съд Orion, който ще се употребява за превозване на хора до Луната и Марс.

VR очилата доста облекчават работата, тъй като демонстрират пласт от спомагателна информация. По този метод на хората не се постанова да прелистват документи с по над хиляда листа. Представителите на Lockheed Martin споделиха, че експертите на компанията употребяват VR очилата безусловно всеки ден.

HoloLens обезпечават както единична, по този начин и взаимна работа сред няколко души. Очилата се употребяват при реализацията на нов индустриален стадий, при което другите съставни елементи на структурата се демонстрират в друг цвят. Така да вземем за пример, детайлите показани със зелен цвят ще бъдат конфигурирани идващия месец. И още, обособените секции и възли също се виждат с друг цвят. Новата технология икономисва извънредно доста време.

HoloLens се употребяват и от експертите на НАСА при проучването на Марс . Космическата организация на Съединени американски щати и корпорацията Microsoft взаимно сътвориха профилираната платформа Onsight, която дава опция безусловно да се гледа през камерите на марсианския роувър Curiosity. Операторите виждат повърхността на Червената планета и сформират маршрута на роувъра.

Устройство се тества и на Международна Космическа Станция , помагайки на астронавтите да работят с другите детайли на техническите системи, без да прелистват указания. Специалистите от Земята демонстрират на екрана на HoloLens подробното външно и вътрешно устройство на другите модули и демонстрират чертежи и методите за деяние в другите обстановки.

В края на предходната година FDA публично утвърди потреблението на HoloLens в хирургията при провеждането на интервенции. Шлемът се употребява редом с платформата OpenSight Augmented Reality System. В рамките на технологията OpenSight, върху тялото на пациента се проектират специфични изображения, благодарение на които се учат неговите вътрешни органи и друга значима здравна информация. Тази информация е изключително потребна при планирането и провеждането на интервенцията. Компютърната платформа OpenSight Augmented Reality System основава работна среда, в която могат да работят няколко лекари по едно и също време, освен това всеки със личен шлем. Освен това, OpenSight Augmented Reality System плюс HoloLens са идеални за образованието на студенти по медицина и бъдещи хирурзи.

В първата версия на HoloLens се използваше 64-битовия 4-ядрен процесор Intel Atom x5-Z8100 с тактова периодичност 1,04 GHz. Освен това, в тези очила се употребява и профилиран холографски процесор, особено създаден за HoloLens. Той включва 20 цифрови сигнални процесори за обработка и и интеграция на данните, постъпващи от всички датчици. Чипът се употребява и за пространственото сканиране на пространствата, за различаване на жестовете, гласовете и речта.

Очилата имат личен флаш диск с потенциал 64 GB, 10 GB от които са непокътнати за операционната система. Оперативната памет е 2 GB. VR очилата имат 4 камери (по две от всяка страна) за сканиране и ориентировка в околното пространство. Поставени са и четири микрофона, жироскоп, датчик за дълбочината на сцената, видеокамера и датчик за осветеността.

HoloLens се нарежда от Microsoft като бизнес устройство. Първоначално корпорацията възнамеряваше да продава HoloLens като аксесоар за геймърите, само че се отхвърли, тъй като корпоративните клиенти демонстрираха нечуван интерес. Ако цената на тези високотехнологични очила падне, те ще се употребяват и от геймърите, само че надали втората версия на HoloLens ще бъде по-евтина.

Благодарение на HoloLens и другите сходни устройства, виртуалната действителност, въпреки и постепенно, само че решително идва в бита, бизнеса и производството. Основата спънка за тяхното всеобщо разпространяване е високата цена на VR системите, както и това, че някои VR очила изискват съществуването на мощен компютър, който също не е на ниска цена. Да не забравяме, че цената на първата версия на HoloLens е $3000.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР