Корпорацията Micron Technology публикува статия, в която демонстрира овърклокърския потенциал

...
Корпорацията Micron Technology публикува статия, в която демонстрира овърклокърския потенциал
Коментари Харесай

Micron показа овърклокърския потенциал на GDDR6 паметта

Корпорацията Micron Technology разгласява публикация, в която показва овърклокърския капацитет на GDDR6 паметта. Тази памет ще се употребява в идващото потомство видеокарти.
Масовото произвеждане на тази нова графична памет към този момент е в цялостен кипеж, а първите графични карти с GDDR6 памет се чака да бъдат hi-end решенията от семейството GeForce GTX.



В своята публикация експертите на Micron оповестяват основните особености на GDDR6 паметта , както и за еволюционните разлики от стандартите GDDR5 и GDDR5X. Но най-интересен е скоростният капацитет на новия тип памет.

Оказа се, че GDDR6 чиповете на Micron имат скорост за продан на информацията 16,5 Gb/s на контакт. Но даже и при напълно малко нарастване на напрежението във входно-изходните вериги, те могат да работят при скорост до 20 Gb/s. Сегашните GDDR5 и GDDR5X чипове обезпечават скорост за продан на данните надлежно към 8 и 10 Gb/s.

Тази висока скорост на клокнатите GDDR6 чипове може да ги направи съперници на многослойната HBM2 памет. Така да вземем за пример, видеокарта с 256-битова шина с новите памети, ще има пропускателна дарба 64 GB/s, което подхожда на Nvidia Titan V (653 GB/s), в която се употребява HBM2 памет. А при 384-битова шина към този момент имаме към 960 GB/s, което е повече в сравнение с при Tesla V100 – най-мощната видеокарта с един чип към сегашен ден.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР