Корпорацията Coca-Cola ще закрие около 200 марки, т.е. почти половината

...
Корпорацията Coca-Cola ще закрие около 200 марки, т.е. почти половината
Коментари Харесай

Coca-Cola закрива 200 свои марки

Корпорацията Coca-Cola ще закрие към 200 марки, т.е. съвсем половината от общото си портфолио от 430 марки. Компанията разгласи тези планове при публикуването на финансовите си доклади за третото тримесечие. Сред плануваните за закриване марки са диетичната напитка Tab Cola, кокосовата вода Zico и соковете Odwalla, както и редица районни марки.

Печалбата на компанията през третото тримесечие понижава с 9%, до 8,7 милиарда $, само че това въпреки всичко е знак за малко по-добро показване спрямо второто тримесечие, когато спадът е бил с 28%. Нетната облага за третото тримесечие е намаляла с 33%, до 1,7 милиарда $.

До огромна степен тези резултати се дължат на обстоятелството, че забележителна част от продажбите на Coca-Cola идват от кафенета, заведения за хранене и други, доста от които бяха изцяло затворени от самото начало в месеците с карантина по целия свят. На този декор компанията реши да се концентрира върху по-малко портфолио с оптимална композиция от световни, районни и локални марки с максимален капацитет, с цел да усили потребителската база и рентабилността си.

През август Coca-Cola показа огромна стратегия за метаморфоза след рекорден спад на продажбите през второто тримесечие на 2020 година Програмата включва и редуциране на 4 хиляди работни места в района на Северна Америка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР