Корпорацията AES официално откри AES Colón – 381-мегаватова централа с

...
Корпорацията AES официално откри AES Colón – 381-мегаватова централа с
Коментари Харесай

AES Colón - централа с комбиниран цикъл и LNG терминал в Панама - стартира от септември


Корпорацията AES публично откри AES Colón – 381-мегаватова централа с смесен цикъл и първи терминал за полутечен газ (LNG) в Централна Америка, на 17 август 2018 година Очаква се комерсиалната употреба на централата и на терминала да стартира на 1 септември 2018 година, а резервоарът за полутечен газ, който ще бъде най-големият на Карибите, да влезе в планова употреба през втората половина на 2019 година

Инвестицията в комбинираното оборудване е 1.15 милиарда $ и ще удовлетвори възходящите потребности от природен газ на Централна Америка и Карибския район, като в същото време ще даде опция на енергийното произвеждане от мазут. AES Colón ще усили потреблението на полутечен газ от Съединени американски щати, ще подкрепи икономическото развиване и ще способства за по-чисто енергийно бъдеще с по-малки разноски за Централна Америка и Карибите.

„ Официалното разкриване на AES Colón е забележителна стъпка към диверсификацията на енергийния микс в Централна Америка и Карибския район, предоставяйки по-чиста опция за Панама и отвън нея “, съобщи Андрес Глуски, президент и главени изпълнителен шеф на AES. „ Смятаме, че потреблението на наличен полутечен газ от Съединени американски щати ще промени енергийния бранш на Централна Америка, както се случи в Доминиканската Република. Това оборудване е най-новият образец за това по какъв начин нововъведенията способстват за по-чисто енергийно бъдеще в международен мащаб “.

Проектът AES Colón беше приключен за 27 месеца, като по време на построяването му обезпечи работа на над 2500 експерти. След като стартира употребата, оборудването ще обезпечава към 200 работни места. AES e водеща компания за обезпечаване на устойчива сила, а комбинирането на индустриални източници й обезпечава непоклатимост и еластичност при адаптирането към локални пазари и местни потребности. Компанията усилва успеваемостта на централите и дава сигурна и налична електрическа енергия по пътя към по-чисто енергийно бъдеще.

http://inversionesbahia.com
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР