Корпоративните приложения са двигателят на бизнеса, предоставяйки данни и интелигентност(снимка:

...
Корпоративните приложения са двигателят на бизнеса, предоставяйки данни и интелигентност(снимка:
Коментари Харесай

Дигиталната трансформация тласка пазара на корпоративен софтуер


Корпоративните приложения са моторът на бизнеса, предоставяйки данни и просветеност
(снимка: CC0 Public Domain)

2019-та бе година, в която изразът „ цифрова промяна “ стана всеобщ. Подхранван от настоящите вложения в тази посока, пазарът е отбелязал здравословен напредък от 7,5%, съгласно данни на International Data Corporation. Обемът на този сегмент от софтуерния бизнес възлиза на 224,6 милиарда $. Водещите 5 доставчика на корпоративни приложения през 2019 година са SAP (7,7% дял от приходите), Oracle (5,1% дял), Salesforce (5% дял), Intuit (3% дял) и Microsoft (2,1% дял).

По целия свят предприятията са в развой на цифрова промяна. Те търсят способи да посрещнат провокациите на цифровата стопанска система. В хода на тази трансформация от сериозно значение е модерният програмен продукт със качествата си за автоматизация, съгласуваност и обезпечаване на „ видимост “. Той се явява основно конкурентно преимущество за организациите.
още по тематиката
Корпоративните приложения са моторът на бизнеса на фирмите, предоставяйки данните, интелигентността и изчислителните принадлежности, нужни за действие в света на цифровата стопанска система. Всяко равнище от бизнеса в границите на дадена организация зависи от голям брой софтуерни приложения.

„ Инициативите за цифрова промяна внасят обилни промени в организациите като дарба за работа на всички места и когато и да е, идентифициране на нови познания заради когнитивни и предсказуеми процеси и прекрояване на опита на предприятието, употребявайки съвременни и облачни бизнес приложения “, споделя Мики Норт Рица, вицепрезидент на направлението за корпоративни приложения и цифрова търговия в IDC. „ Корпоративните приложения са основата на бизнес-процесите, ангажираността на чиновниците и опита на клиентите “.

Някои от значимите трендове, които въздействат на пазара на корпоративни приложения, дават съображение на анализаторите да предвиждат, че:

през идващите пет години международният пазар на приложения за ръководство на предприятията ще има междинен годишен ритъм на напредък от 3,4%, като приходите ще доближат 265,7 милиарда $ до 2024 г.;

делът на приходите от заоблачен програмен продукт се чака да нарасне от 40,3% през 2019 година до 56,8% през 2024 година, защото опциите за напредък се развиват в интерес на облачните приложения;

продавачите на корпоративни приложения дават опция за нови сюжети на потребление на корпоративните системи, като залагат на така наречен „ огромни данни “, комплицирани разбори и машинно самообразование, с цел да разкрият по-ползотворни трендове в по-широк работен план;

разработчиците и търговците работят и за автоматизиране на задания от по-ниско равнище в границите на приложенията. IDC чака тази наклонност да продължи и да бъде основен фактор за установяване на пазарното позициониране измежду доставчиците на корпоративни приложения в бъдеще.

Междувременно пазарът на корпоративни приложения обгръща цяла група от „ вторични “ сегменти: ръководство на ресурсите на предприятието, ръководство на взаимоотношенията с клиенти, инженерни приложения, приложения за ръководство на веригата за доставки и индустриални приложения. Всеки от тези вторични пазари се състои от голям брой функционални сегменти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР