Коронната й роля е тази на Кармен и в това

...
Коронната й роля е тази на Кармен и в това
Коментари Харесай

Надя Кръстева: Свободата е нещото, което те кара да израстваш духовно

Коронната й роля е тази на Кармен и в това няма нищо инцидентно, тъй като тъкмо преди петнайсет години - през 2002 година,  шефът на Виенската опера Йоан Холендер вижда в нея Кармен. От тогава до през днешния ден мецосопраното Надя Кръстева пее на най-известните подиуми в света, като повече от 10 е обвързвана с Виенската щатсопера. Надя е и главната изпълнителка на Кармен в най-новия театър на Софийската опера под режисурата на акад. Пламен Карталов.

Харесва й, че в постановката има доста нови детайли и знаци, което й дава късмет, като основен персонаж да покаже повече от болката, от самотата на своята героиня, повече от мистичната й страна, тъй като Кармен е една спорна персона, която е в непрекъсната битка със себе си, със заобикалящия свят.  Определя като най-ценно в този нов прочит на операта " фокусирането върху основните герои, тъй като когато вниманието е разпиляно на доста страни, доста неща убягват на фена ". Категорична е, че най-важното за участниците в спектакъла е с какво възприятие, с каква мисъл, страст и сила ще си тръгнат феновете от залата. Дали актьорите са успяли да ги допрян и какво обръщение са им оставили.

На въпрос: " Може ли времето условно да бъде разграничено на " преди " и " след " " Кармен ", Надя Кръстева дава отговор с усмивка, че това е нещо обикновено, когато се приготвя нова продукция. А другояче след " Кармен " следва следващият дебют - този път на сцената на " Ковънт гардън " в ролята на Мадалена в " Риголето ". Поканата е получила персонално от артистичния шеф на театъра Катуна, който я гледа във Виенската опера.

А дали мечтае за друга влиятелна оперна сцена, Надя Кръстева дава отговор чистосърдечно, че Господ й е дал късмет да пее на всевъзможен тип подиуми, по тази причина и не дели театрите на дребни и огромни.   
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР