Коронавирусните ограничения в търговията и хотелиерството са намалили допълнително количеството

...
Коронавирусните ограничения в търговията и хотелиерството са намалили допълнително количеството
Коментари Харесай

Локдауните довели до намаляване на фалшивата валута в Европа

Коронавирусните ограничавания в търговията и хотелиерството са понижили в допълнение количеството на подправените пари в Европа през първата половина на 2021 година.

Както в Германия, по този начин и в Европа, иззетите подправени банкноти са намалели, заяви през днешния ден във Франкфурт Германската централна банка (Бундесбанк - Bundesbank), представена от ДПА. Стойността на загубите също е била по-малка, написа Българска телеграфна агенция. Полицията, търговците на дребно и банките са изтеглили от обращение 21 356 подправени банкноти евро в Германия през първите шест месеца на настоящата година, регистрира отчетът. Това е с 13 % по-малко, в сравнение с през втората половина на 2020 година, когато те са били 24 633. Щетите са се свили с 16 % от 1,2 милиона евро (1,41 милиона долара) през интервала до малко над 1 милион евро.

Централните банки на страните от Еврозоната са записали общо 167 000 подправени евро банкноти на обща стойност 8 милиона евро през първата половина на 2021 година. Наблюдаваната наклонност продължава да е низходяща от втората половина на 2019 година. През първата половина на 2020 година е имало 240 000 подправени банкноти, а през втората - 220 000 по данни на ЕЦБ. Щетите, породени от подправените пари в цяла Европа са в били в размер 21,5 милиона евро през 2020 година.

Броят на подправените пари е намалял доста, съобщи членът на изпълнителния съвет на Бундесбанк (Bundesbank) Йоханес Берман. Причината за това се крие в рестриктивните мерки поради ковид. Възможностите за ползване бяха мощно лимитирани, изключително в сфери, където парите в брой са необятно употребявани, добави той. Благодарение на новите функционалности за отбрана финансовите институции направиха общата европейска валута по-трудно подлежаща на имитация през последните години, отбелязва ДПА. С към 41 % от общия брой подправени пари в Германия банкнотата от 20 евро изпреварва 50-доларовата банкнота през първата половина на 2021 година.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР