Коронавирусните инфекции отново рязко се увеличават в северната италианска област,

...
Коронавирусните инфекции отново рязко се увеличават в северната италианска област,
Коментари Харесай

Болниците в Милано отново са под стрес

Коронавирусните инфекции още веднъж внезапно се усилват в северната италианска област, където пандемията на първо време стъпи в Европа, подновявайки натиска върху лечебните заведения и здравните служащи.

В болничното заведение " Сан Паоло " в Милано в края на предходната седмица още веднъж беше отворено поделение за пациенти с Ковид-19, оборудвано с апарати за дишане - симптом, че градът и област Ломбардия, в която се намира той, навлизат в нов ексклузивен стадий от пандемията.

Областта беше най-тежко засегнатият регион в Италия напролет, когато Италия седмици наред съобщаваше за най-големия брой свързани с вируса смъртни случаи в света, преди да бъде задмината от Съединените щати. За медицинския личен състав в Ломбардия, който се бореше с вируса първия път, от дълго време предсказваното ново разпространяване настъпи прекомерно скоро.

" Трябва да кажа, че от психическа позиция още не съм се възстановила ", съобщи здравната сестра Кристина Сетембрезе, имайки поради интервала през март и април, когато в региона бяха регистрирани една трета от доказаните случаи на ковид в Италия и съвсем половината от умрелите от Covid-19 в страната.

" През последните пет дни виждам доста хора, които са признати в болница и имат потребност от дихателна помощ ", сподели Сетембрезе. " Отново претърпявам кошмара, а разликата е, че вирусът не е толкоз гибелен. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР