Коронавирусната ваксина Pfizer/BioNTech е на път да бъде одобрена, а

...
Коронавирусната ваксина Pfizer/BioNTech е на път да бъде одобрена, а
Коментари Харесай

Операция "Свобода": В Гърция няма мърдане, всеки получава SMS с датата, когато ще бъде ваксиниран

Коронавирусната ваксина Pfizer/BioNTech е на път да бъде утвърдена, а гръцкото държавно управление приготвя проект за имунизиране на жителите.

Гръцкият министър-председателят Мицотакис означи от Народното събрание, че „ може би Европейската организация ще даде утвърждение седмица по-рано, тъй че би трябвало да сме подготвени “. Премиерът се базира на акцията, която държавното управление ще стартира за имунизацията против ковид, като назова интервенцията „ Свобода “, написа newsbg.eu.

„ Ваксинацията бележи началото на края на пандемията. Нашата независимост и по тази причина ще я назовем по този начин. Свободата да живеем свободно, а не като заложниците на пандемията, да си върнем живота и да честваме през 2021 година 200 години от нашата независимост като нация. От нас зависи оптимистичният идващ ден, който в действителност е в нашите ръце и аз ви приканвам да го изградите с единение “, сподели той.

1018 центъра за имунизация и 65 мобилни екипи са в подготвеност и ще имунизират за ковид в Гърция. От Министерството на здравеопазването прецизираха, че през първата фаза ще бъдат имунизирани чиновници от здравната система и уязвимите групи, до момента в който през третата фаза, след февруари, имунизациите ще стартират за останалите жители.

Гражданите ще получават SMS по отношение на датата на срещата за ваксина, като ще би трябвало да я одобряват или отхвърлят и да търсят нова дата.

След натиска на европейците, имунизацията се чака да бъде утвърдена през идната седмица.

Европейската фармацевтична организация ще заседава на 21 декември, една седмица по-рано от плануваното, с цел да реши дали имунизацията Pfizer ще получи „ ОК “, тъй че процесът на нейното снабдяване да стартира неотложно. Това значи, че от Коледа, в случай че бъде обещано утвърждение, имунизациите могат да стартират.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР