Коронавирусната пандемия може да свърши през юни, ако страните се

...
Коронавирусната пандемия може да свърши през юни, ако страните се
Коментари Харесай

Доктор от Китай обяви кога можем да очакваме края на коронавируса

Коронавирусната пандемия може да свърши през юни, в случай че страните се активизират да се борят с нея, сподели през днешния ден върховен китайски медицински консултант.

Китай разгласи през днешния ден, че пикът на болестта в страната е отминал и новите случаи в първоизточника ѝ, централната провинция Хубей, са паднали до едноцифрени цифри за първи път. Около две трети от всички случаи на новия ковид в света са в Хубей, където вирусът се появи през декември. Но в последните седмици голямото болшинство от нови случаи е отвън Китай.

Китайските управляващи изясняват наклонността със прецизните ограничения, които са взели, в това число да слагат Хубей в съвсем цялостна изолираност.

,,В общи линии пикът на епидемията в Китай е минал. Увеличаването на новите случаи спада ", сподели Ми Фън, представител на Националната здравна комисия, представен от Ройтерс.

Жон Наншан, старшият медицински консултант на държавното управление, съобщи пред кореспонденти, че в случай че страните одобряват епидемията съществено и са подготвени да вземат твърди ограничения, тя може да завърши по света в границите на месеци.

,,Моят съвет е апел към всички страни да следват напътствията на Световната здравна организация и да интервенират в народен мащаб. Ако всички страни биха могли да се активизират, това може да свърши до юни'', уточни той.

В диалог с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш китайският президент Си Цзинпин изрази същата убеденост, съобщи китайската държавна телевизия.

,,След упорита работа Китай сподели наклонност на дълготрайно усъвършенстване в епидемиологичната предварителна защита и надзор. Уверен съм, че китайският народ ще преодолее тази зараза и ще реализира набелязаните си цели за икономическо и обществено развиване ", беше представен да споделя Си.

Жон, 83-годишен епидемиолог, прочут с това, че оказа помощ в битката с епидемията от ТОРС през 2003 година, сподели, че вирусите от същото семейство стават по-малко дейни през топлите месеци.

,,Моята преценка за юни се основава на сюжети, в които всички страни вземат позитивни мерки'', разяснява Жон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР