Коронавирусната пандемия може да прикрючи за по-малко от две години,

...
Коронавирусната пандемия може да прикрючи за по-малко от две години,
Коментари Харесай

Пандемията от COVID-19 може да приключи за по-малко от 2 г. |

Коронавирусната пандемия може да прикрючи за по-малко от две години, счита ръководителят на Световната здравна организация.

Тедрос Аданом Гебрейесус уточни в тирада в Женева в петък, че испанският грип от 1918 година е бил преодолян за две години, само че добави, че сегашният прогрес в технологиите може да разреши светът да спре вируса " за по-кратко време ".

" Разбира се, по-голяма съгласуваност сред хората би разрешила и по-мащабното разпространяване на вируса, добави той. Но, в това време, имаме технологията и знанията, с цел да го спрем ", сподели той, наблягайки какъв брой са значими националното единение и солидарността сред страните по света.

Смъртоносният грип от 1918 година е умъртвил минимум 50 милиона души. Досега коронавирусът е умъртвил близо 800 000 и е заразил над 22.7 милиона.

Една от най-горещите точки на разпространяването на COVID-19 е Съединени американски щати. Само в петък там бяха регистрирани над 1000 смъртни случая, с които общият им брой доближи 173 490. Сред европейските страни растеж на заболеваемостта има в Полша и Словакия, както и в Испания и Франция. Извън Стария континент медиците следят Ливан с паника, защото страната наподобява навлиза в пик - инфектираните се удвоиха от смъртоносната детонация на пристанището в Бейрут насам, която лиши живота на минимум 178 души и остави почти 300 хиляди без дом.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР