Коронавирусната пандемия и последвалите ограничения и карантина, промени съществено всекидневието,

...
Коронавирусната пандемия и последвалите ограничения и карантина, промени съществено всекидневието,
Коментари Харесай

Заради коронавируса: Скочиха продажбите на алкохол в Испания

Коронавирусната пандемия и последвалите ограничавания и карантина, промени значително всекидневието, метода на живот и потреблението. Продуктът, чиито покупки са се нараснали най-значително, е алкохолът. Изолацията, затварянето на питейните заведения и заведенията, или намаляването на потенциала им, затрудняват излизането на по чашка с околните и с другари. Така тези събития бяха преместени у дома, отбелязва в. „ Ас “.
Покупките на алкохол скочиха най-вече спрямо останалите артикули и храни, сочи последният отчет за храните от Министерството на земеделието. През септември 2020 година покупките на вино са скочили с 21.4%, на бира – с 19.2%, както и сайдерите (25.4%) и твърдия алкохол (4%).
В съпоставяне с предходната година (от октомври 2019 до септември 2020 г.), продажбите на спиртни питиета като уиски, водка, ром, джин, са тези, които са отбелязали максимален растеж - с 27.5%. Следва компактно бирата, чието вътрешно ползване е повишено с 23.8%, виното (ръст от 15.3%) също е в горната част на листата.
Със затварянето на заведенията за хранене, тази година хората натъртват повече на хранене по домовете, което докара до нараснали покупки на храна - с 8.3% в съпоставяне със същия предишен интервал, с растеж от 11.2% на паричните разходи.
Консумацията на месо вкъщи се е нараснала със 7.6%, испанците са консумирали доста повече рибни консерви и морски блага (с 8.3% повече от предходната година), както и прясна и замразена риба (5.9%).
Покупката на зеленчуци се е нараснала с 16%, до момента в който тази на пресните картофи е повишена с 10.1%, а тази на салатите - с 10.2%.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР