Коронавирусът уплаши милиони хора по света, което доведе до изчерпване

...
Коронавирусът уплаши милиони хора по света, което доведе до изчерпване
Коментари Харесай

Природата срещу вирусите! Изпитани рецепти за превенция с етерични масла

Коронавирусът уплаши милиони хора по света, което докара до привършване на складови наличия на защитни маски и дезинфекционни гелове. В подобен миг на помощ ни идва природата, която също разполага с мощни средства за справяне с бактерии и вируси. 

Фармацевтът Альона Гъркова показа в ефира на " На Кафе " потвърдени предписания за антиинфекциозни и антивирусни смеси от етерични масла. За тези масла е потвърдено, че съумяват да разбият белтъчната капсула на вирусите. Етеричните масла обаче могат да бъдат рискови за хора с епилепсия, астма или пък за бременни.

Защита за дома

В празно шишенце се смесват 3 мл. чаено дърво, 3 мл. евкалипт радиата, 0,5 мл. риган, 3 мл. лимон. Тази формула е най-успешната и мощната съгласно редица професори по фармация. Получената примес от масла може да се капе върху шалове, шапки, възглавници, завеси, както и да се прибавя към течен сапун или шампоан.

Защита на открито

В шишенце се смесват в равни елементи масла от мащерка, лавандула, чаено дърво и евкалипт радиата, растително масло по желание (олио, зехтин). Получената примес може да се маже върху гърдите, краката, на всички места по тялото.

Антиинфекциозен спрей

В празно шише се смесват следните масла: 1 мл. лимонена трева, 1 мл. чаено дърво, 2 мл. лавандула спика, 100 мл. лавандулов алкохол, 2 мл. лимон. Най-добре е сместа да се изсипе в шишенце с разпръсквач, с цел да бъде по-удобна използването му.

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР