Коронавирусът промени и свижданията в затворите. Те вече се провеждат

...
Коронавирусът промени и свижданията в затворите. Те вече се провеждат
Коментари Харесай

Заради коронавируса: Онлайн се провеждат и свижданията в затворите

Коронавирусът промени и свижданията в пандизите. Те към този момент се организират онлайн, оповестява NOVA.
Над 4 хиляди видеосвиждания са били извършени през миналите три месеца по време на епидемията, регистрират от Министерството на правораздаването.
Aсен Събев е на прага на свободата. Зад решетките е от 20 години. Предстои му да излезе след 2 месеца. Казва, че онлайн свижданията го избавили от тоталната изолираност.
„ Просто с цел да не изгубим връзка с околните си, да не се отчуждават лишените от независимост и го взеха решение и беше доста положително решение ", описа той.
„ Беше тежко решение, тъй като всички схващат какъв брой са значими тези свиждания за лишените от независимост ", изясни проф. Николай Проданов, заместник-министър на правораздаването.
Видеосвижданията дали опция на пандизчиите да се срещат със своите близки освен в почивните дни. Продължавали към 20 минути.
„ Една доста огромна част от лишените от независимост са се възползвали и считаме да потърсим опция, когато се възстановява ситуацията ние да запазим тази форма ", посочи проф. Проданов.
Традиционните свижданията са по 40 минути. „ През стъкло са. Някъде към 10 см разлика, само че има защитно стъкло и по телефон ", описа Асен Събев.
А в това време пандизчии не престават да водят правосъдната борба да имат право на интимни срещи без камери и надзиратели, както и прегръдка с околните.
А коронавирусът не е изплашил лишените от независимост. Засега в пандизите и арестите няма случай на инфектирани.
„ Имаше една нерешителност сред лишените от независимост. Това беше първият месец, след това не. Но имаше си хигиена, тя си е персонална. Всеки си я съблюдава за себе си ", заключи Събев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР