Коронавирусът продължава да се разпространява пълна сила из целия свят,

...
Коронавирусът продължава да се разпространява пълна сила из целия свят,
Коментари Харесай

Как желязната дисциплина в Южна Корея се справя с COVID-19

Коронавирусът продължава да се популяризира цялостна мощ из целия свят, а жертвите минаха 1,3 милиона души. Най-ефективният способ за ограничение на болестта обаче си остава следенето на контактите и бързото уединяване на инфектираните.

Затова все по-често западните страни поглеждат към Азия, където се оправят много по-добре с следенето на контактните лица. Там обаче е извънредно значимо мобилният телефон да е добре зареден, тъй като без него няма по какъв начин човек да се придвижва свободно, предава " Дойче веле ".

Той ѝ е нужен на всички места - на влизане и излизане от всеки магазин, в случай че се посети огромен търговски център, даже и на дребната сергия на пазара би трябвало да се скенират данните. Просто рестриктивните мерки в Азия бяха навременни, а по този начин броят на случаите в Южна Корея остава обозрим.

Чрез " Система за интелигентен мениджмънт " южнокорейското държавно управление има достъп до GPS-координатите и информацията от кредитните карти на жителите. Поради слабата анонимизация на известията, които управляващите разпращат, се стигна до някои скандални случаи, в които инфектираните хора бяха заплашвани с принуждение.

 Хората се движат по тъкмо избрани направления
Хората се движат по тъкмо избрани направления
Снимка: БТА/AP

Още фотоси вижте тук>>>

До цялостен локдаун в страната обаче по този начин и не се стигна. В последните дни броят на случаите нараства, а тоав води до ограничавания в религиозната и развлекателна сфера. Но страната продължава да е горда, че се оправя с вируса надалеч по-добре от Съединени американски щати и Западна Европа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР