Коронавирусът, открит при норки в Полша, може да се предаде

...
Коронавирусът, открит при норки в Полша, може да се предаде
Коментари Харесай

Потвърдено в Полша: Норки заразяват с коронавирус хора и обратното

Коронавирусът, открит при норки в Полша, може да се съобщи на хората и назад, съгласно отчета на Министерството на земеделието и развиването на селските региони на републиката. Преди няколко месеца във плантация за норки в Полша беше открит ковид. „ Вирусът, открит в норки във плантация в квартал Карту, може да бъде предаден на хората и назад ", се споделя в известието.

Обяснява се, че министърът на земеделието и развиването на селските региони Гжегож Пуда е бил осведомен „ за довеждане докрай на високоспециализирани изследвания ", ориентирани към проучване на генома на SARS-CoV-2, варианти, получени след първата случай на зараза с вирус на норка в Полша.

Според министерството вирусолозите са стигнали до заключението, че вариантите на SARS-CoV-2, открити в норки, " са сходни между тях и принадлежат към избрана линия, към този момент позната на епидемиолозите ".

Освен това в проучвания материал „ няма генетични промени, присъщи за английския, южноафриканския или бразилския вид на вируса ".

В изказване от полския департамент се показва, че извършените изследвания, както и опитът в Дания и Холандия, „ ясно демонстрират, че в Полша този вирус може да се популяризира от норка към хора и назад.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР