Коронавирусът ни предупреди, че има и по-тежки неща, които могат

...
Коронавирусът ни предупреди, че има и по-тежки неща, които могат
Коментари Харесай

Експерт: Коронавирусът ни предупреди, че има и по-тежки неща, които могат да ни се случат

" Коронавирусът ни предизвести, че има и по-тежки неща, които могат да ни се случат, и би трябвало да бъдем добре готови и за тях. Би трябвало да променим някои неща в метода си на другарство с хората, в метода си на живот, в системите към нас - на обучение, на опазване на здравето. Целият живот към нас ще се промени ". Това сподели доцент Спас Спасков.
Според него малко е " пресолена манджата " с прекомерната информация, която залива обществото от медиите, най-много от интернет:
 Красимир Вълчев: Няма да затваряме учебни заведения изцяло, в случай че би трябвало - единствено локално Красимир Вълчев: Няма да затваряме учебни заведения изцяло, в случай че би трябвало - единствено локално
Не предвиждаме затваряне на учебните заведения изцяло. Ако би трябвало ще използван местни ограничения - там, където има клъстъри, както стана в Търговищ...
" Всички материали, които чуваме, са с противопоставен темперамент и неизбежно това поражда подозрение. Вече е време да разсъждаваме по-трезво към това събитие и да не преиграваме ".
Прекалената осведоменост е довела до тежка стресираност на хората, безапелационен беше медикът.
" Вместо да приказваме за живота от положителната му страна, даже с околните си, с които се събираме, разясняваме най-често ковид. Получи се едно претоварване на хората. Имам близки, които от началото на пандемията не са излизани от домовете си. Те са свръх уплашени. Такива хора има доста, а това по никакъв начин не е добре ".
Ще стартира да спада броят на откритите случаи на вирусоносителите, предвижда доцент Спасков в предаването " 12+3 ", само че дефинира като притеснително увеличението на броя на признатите в болница пациенти с Covid-19:
 Кметът на Асеновград се тества за COVID-19 Кметът на Асеновград се тества за COVID-19
Отрицателен е резултатът от PCR теста за ковид на кмета на Асеновград лекар Христо Грудев. Повод за направено проучване е новос...
" Многото открити позитивни проби се изяснява с това, че главно се изследват пациенти, които имат някаква симптоматика. Застудяването до известна степен сътвори по-добър биологичен терен за разпространението на ковид ".
По думите му през ноември ще има вълна от възходящи случаи, след което ще стартира да утихва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР