Коронавирусът ни направи доста педантични по отношение на чистотата (ако

...
Коронавирусът ни направи доста педантични по отношение на чистотата (ако
Коментари Харесай

Можем ли да се заразим с коронавирус от дрехите

Коронавирусът ни направи много педантични във връзка с чистотата (ако и преди този момент не сме били, схваща се). Мием си ръцете постоянно, дезинфекцираме всяка повърхнина, до която се допираме, и не стопираме да се замисляме за методите, по които бихме могли да се заразим.

Едно от главните терзания е обвързвано с това какъв брой време COVID-19 може да живее по облеклата ни . Центърът за предварителна защита и надзор на заразните заболявания в Съединени американски щати предизвестява, че болестта се популяризира най-много посредством дребните капчици, които разпръскваме при кихане и кашляне и по-рядко от досег на повърхности.

Въпреки това, коронавирусът живее върху разнообразни материи и материали с друга дълготрайност. Според учените, при облеклата това са към 12 часа , според от какво са направени. Зависи и от температурата, и от влажността на околната среда, които са съществени фактори за развиване на вируса.
 Снимка 474951

Затова откривателите не слагат облеклата на челните места измежду методите, по които бихме могли да се заразим с COVID-19. Ако няма инфектиран в фамилията, няма потребност да променяме навиците си на пране. Редовното потребление на пералня с елементарен перилен препарат е задоволително, тъй като се счита, че коронавирусът умира при температура от 27 градуса.

Ако желаеме, можем да използваме дезинфектант за пране, само че не е наложително. Препоръчително е обаче да не изтупваме вътре облеклата, с които сме били на открито , тъй като в случай че болестта е полепнала по тях, ще се популяризира във въздуха и ще остане там няколко часа, написа The Healthy.
 Коронавирусът, найлоновите торбички и за какво не трябва да ги употребяваме повече от един път
Найлоновите торбички по време на пандемия - не повече от един път

И по какъв начин вярно да употребяваме тези от плат

Веднага откакто се приберем, би трябвало да свалим първо обувките си, а по-късно и облеклата. Тях можем да закачим на простора за няколко часа, с цел да се проветрят , а по-късно да приберем настрана от останалите в дрешника. Най-добре е да излизаме до магазина с едни облекла два-три пъти и по-късно да ги пуснем за пране, а не всякога да обличаме разнообразни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР