Коронавирусът не отключва диабет. Човек трябва да има база –

...
Коронавирусът не отключва диабет. Човек трябва да има база –
Коментари Харесай

Ендокринолог предупреждава: Ако имате голям корем, сте застрашени от...

Коронавирусът не отключва диабет. Човек би трябвало да има база – да има наднормено тегло, да е тлъст, да е подложен на стрес. Да има доста съпътстващи рискови фактори. Човек с огромен стомах постоянно би трябвало да знае, че е заплашен от захарен диабет вид 2”, съобщи в ефира на „ Събуди се” по Нова тв ендокринологът проф. Ивона Даскалова.

Според нея не е правилно и изказванието, че коронавирусната зараза визира щитовидната жлеза. Имало е един случай в Италия, само че това не значи, че има връзка сред инфекциите.

„ Не се разболяхме, оставайки у дома, тъй като българинът има здрава душeвност. Малко неправилно е схващането – „ обездвижихме се, доста се храним”. Никога не намираме за физическа интензивност, когато сме на работа. Сега ни се отдаде опция даже и затворени. Трябваше и би трябвало хората всекидневно да вършат гимнастика”, поучава Даскалова.

Тя е на мнение, че хората са почнали да одобряват доста въглехидрати и са почнали да повишават тежестта си. Стресът също е спомогнал за хормонален дисбаланс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР