Коронавирусът не е сезонен вирус. Няма как да очакваме да

...
Коронавирусът не е сезонен вирус. Няма как да очакваме да
Коментари Харесай

Доц. Андрей Чорбанов: Разпространението на коронавируса показва, че има групов имунитет

" Коронавирусът не е сезонен вирус. Няма по какъв начин да чакаме да изчезне с появяването на топлото време. Вирусът по принцип си живее и се популяризира от много топли региони ”. Това съобщи доцент Андрей Чорбанов от Департамент " Имунология " в Института по микробилогия към Българска академия на науките пред.

„ Ясно е, че през последните дни има повишен брой проби. Ако се пресметна процентът на позитивните проби по отношение на тестванията, ще се види, че резултатът не е фрапантен. Нарастването на броя на инфектираните в действителност е много постепенно и гладко ”, сподели още той.

По думите му сега лабораториите работят към този момент доста по-добре.



„ Твърденията, че няма колективен имунитет са безумни. Фактът, че разпространяването е такова демонстрира, че има подобен. Все отново разпространяването е доста малко на фона, на който може да се чака ”, разяснява доцент Андрей Чорбанов.

Той счита, че съществува клетъчен имунитет, само че би трябвало софтуерно време, посредством което да се потвърди какъв брой трае. И добави, че няма нито един потвърден случай в международен проект за наново инфектиран.

„ Вирусът се популяризира най-много измежду хора, които са компактно дружно, да вземем за пример хората в домовете за възрастни, фамилии. Огромният % починали хора в Швеция, Италия и Испания е в домовете за възрастни. Те не стопираха свижданията ", уточни още доцент Андрей Чорбанов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР