Коронавирусът може да повлияе на икономиката ни, а ще се

...
Коронавирусът може да повлияе на икономиката ни, а ще се
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Вероятно ще се наложи актуализация на бюджета

Коронавирусът може да повлияе на стопанската система ни, а ще се наложи и евентуално актуализация на бюджета. Това сподели финансовият министър Владислав Горанов в изключителното студио на bTV, отдадено на събитията след оповестяване на изключително състояние у нас поради новата болест.

По думите му е рано да се каже какъв брой ще е дефицитът в бюджета и по какъв начин ще се харчат парите в бъдеще, тъй като сме единствено в третия ден след рецесията.

Три смъртни случая поради болестта и 107 позитивни проби за COVID-19 има у нас.

Снимка: bTV

" Очакваме загуби за приходната част на бюджета - към 3 милиарда лв. недостиг, в случай че прибавим спомагателни разноски, които неизбежно ще се наложат – евентуално сумата ще набъбне. Искам да ви убедя, че както финансовата, по този начин и фискалната система имат задоволително запаси ", сподели Горанов.

Първи приоритет ще е здравната система – първата линия на битка с заболяването е това. Второ – гарантиране активността на службите за сигурност тъй че те да могат да оказват помощ за другите ограничения, които ни оферират докторите в битката с вируса доникъде на април, изясни финансовият министър.

Трябва да продължим, въпреки и с по-лимитиран състав, да работи държавната администрация, стопанската система би трябвало да продължи да работи, сподели още Горанов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР