Коронавирусът, който циркулира в момента в България е подвариант на

...
Коронавирусът, който циркулира в момента в България е подвариант на
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Коронавирусът, който циркулира в момента в България е подвариант на "Омикрон"

" Коронавирусът, който циркулира сега в България е подвариант на " Омикрон ". Случаите се усилват, тъй като имунитетът на нашето население не е задоволителен, с цел да се бори против него. Нямаме внезапно нарастване, само че си циркулира ", посочи експертът. Георги Георгиев: Чувството за безотговорност в обществото демонстрира нуждата от правосъдна промяна.

" Опасен е единствено за доста възрастните, за тези, които са на химиотерапия и имунен недостиг и е рисков, до момента в който човек е болен и получи дихателна непълнота - не може да диша, посиняват му сливиците и би трябвало да се търси лекарска помощ ", сподели проф. Кандарджиев и акцентира, че старите проби почти го хващат.

" Много имунизираните хора имат преимущество, тъй като имат така наречен " имунологична памет ", тъй като е от доста огромно значение, че огромна част от българите са били в контакт с коронавирус и са били реваксинирани ", добави експертът. Професор Кантарджиев акцентира и обърна внимание на това, че още е рано за грип.

" Много вируси циркулират, само че в границите на седмица минават - или те боли гърло, или ти тече носа, имаш лека температура, само че това не е есенният грип. Първите случаи на грип се потвърждават нормално през ноември месец, по-късно декември епидемиологичното разпространяване става всеобщо - стартират да боледуват възпитаници и студенти. Когато си дойдат българите от Англия с самолетите, като се кашля по летищата - има доста грип ", сподели още той.

" Като си болен - седи си у дома, не върви да се пазариш по аптеките да ти дадат всякакви добрини за хората, проветрявайте и маската да е в джоба ", акцентира Кантарджиев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР