Коронавирусът, известен като COVID-19, вече е взел 10 хил. жертви

...
Коронавирусът, известен като COVID-19, вече е взел 10 хил. жертви
Коментари Харесай

Жертвите на коронавируса по света надхвърлиха 10 хил. души

Коронавирусът, прочут като COVID-19, към този момент е взел 10 хиляди жертви по света и по-голямата част от тях са в Европа.

Това сочат данни от разнообразни платформи, събиращи случаите. Потвърждава го и авторитетната база данни за следене на случаите по страни към университата " Джонс Хопкинс ", която обновява със забавяне данните от огромните страни, а това значи, че смъртните случаи може да са надалеч повече.

Вчера броят на почналите от ковид, стана по-голям в Италия, в сравнение с в Китай, съгласно формалните данни. Заразените общо надвишават 244 хиляди, откакто при започване на март бяха под 100 хиляди

Излекувалите се съгласно платформата на " Джонс Хопкинс " са над 86 хиляди души. Автоматично събиране на случаите на оздравели от всички страни сочи, че става дума за над 88 хиляди души и над 10 хиляди умряли. Това значи, че от общия брой доказани случаи (болни, оздравели и починали), на които съотвества цифрата 244 хиляди, близо 60% са " дейни случаи " - болните все още, които не са умряли, нито са излекувани.

Повече за смисъла на числата за общия брой инфектирани четете тук.

Повече за ковид по света през днешния ден четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (764)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР