Коронавирусът изглежда е най-обсъжданата тема в света, констатира московският официоз

...
Коронавирусът изглежда е най-обсъжданата тема в света, констатира московският официоз
Коментари Харесай

Над 10 руски града отменят военните паради заради пандемията

Коронавирусът наподобява е най-обсъжданата тематика в света, установи московският официоз "Росийская газета ", представен от Българска телеграфна агенция.

Отложеният за 24 юни Парад на успеха очевидно се чака да символизира единството на Русия и да укрепи бойния дух на народа в битката с ковид, декларира пред в. "Свободная преса " Станислав Бишок, изпълнителен шеф на интернационалната организация за избирателен мониторинг CIS-EMO.

Заради пандемията над 10 града в Русия се отхвърлиха да организират паради по случай 75-ата годишнина от успеха над нацизма, написа в. "Комерсант ".

Още съветски градове анулират военните паради поради ковид

Онлайн изданието "Медуза " помества калкулации на електронния в. "Знак ", съгласно които общо 30 града са отменили парадите или ще ги провеждат "с най-малък брой посетители ".

Кремъл съобщи, че посреща с схващане тези решения на районните управляващи. Междувременно ЦИК актуализира санитарните рекомендации към локалните комисии във връзка идното на 1 юли гласоподаване за промени в конституцията, показва "Комерсант ". Промените, утвърдени към този момент от съветския парламент и Конституционния съд, на процедура ще "нулират " досегашните мандати на президента Владимир Путин и ще му дадат опция да ръководи до 2036 година

Тунел за стерилизация пази Путин от ковид

"Комерсант " се пита какъв брой спомагателни средства би трябвало да се провиснал за спомагателните профилактични ограничения по време на вота - безконтактни термометри във всички секции, лични маски и писалки настрана за всеки гласуващ, оборудвани места за стерилизация. Впрочем това са единствено рекомендации, значи няма и гаранции, че локалните комисии ще провеждат нещата, както би трябвало. Вирусът не пуска съветската политика, колкото и да се мъчи тя да се изскубне, разяснява "Комерсант ".

Плебисцитът ще бъде подсигуряван от близо 900 000 членове на комисии и към половин милион наблюдаващи. Според специалисти се канят да гласоподават към 60 милиона души и процесът ще мине безвредно, написа в. "Известия ".

Ако се съблюдават прецизно всички ограничения, рискът от заразяване при гласуването няма да е по-висок, в сравнение с при нормално извършване на покупки, твърди пред изданието Леонид Огул от парламентарната комисия по опазването на здравето.

Политологът Константин Калачов, приказвал пред в. "Независимая газета ", предвижда задълбочаване на опълчването сред провластови и самостоятелни наблюдаващи на вота. "Първите към този момент се готвят да легитимират резултатите от гласуването, а вторите гледат да съберат всички пропуски и нарушавания, с цел да заявят противоположното ", споделя той.

"Независимая газета " цитира съветския Телеграм канал "Мейстер ", припомнил, че след вота за конституционни промени ще се състои следващото телевизионно предаване "Пряка линия " с президента Путин: "Гражданите несъмнено са натрупали голям брой въпроси какъв брой мощно е потърпевша страната и по какъв начин считаме да се оправим с икономическите последствия от инфекцията ".

Заразените с ковид в Русия са над 545 000

Датата 1 юли 2020 година ще влезе в историята на съветската страна като начало на нейния край, разяснява пред в. "Новая газета " писателят Дмитрий Глуховски.

Новата конституция е нездравословна за Русия, само че това няма значение - тя се приема в полза на един-единствен човек с една-единствена същинска цел: да разреши на този човек в никакъв случай към този момент да не се раздели с властта.

Изборите в Русия дефинитивно ще спрат да въздействат на каквото и да било. Пожизненият президент ще може да пренебрегва Държавната дума, да взема решение през главата й всички конфликтни въпроси - значи към този момент няма да има никакъв смисъл нито от парламентарна съпротива, нито въобще от парламент.

"На този ден ние с вас дефинитивно ще спрем да си играем на съвременна народна власт и ще потвърдим сами, че страната поема по пътя на една сатрапия от средноазиатски модел. Русия ще се откаже от бъдещето си, защото в полза на едно лице времето би трябвало да бъде спряно ", заключава Глуховски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР