Коронавирусът губи от своята мощ, но в момента сме свидетели

...
Коронавирусът губи от своята мощ, но в момента сме свидетели
Коментари Харесай

Доц. Околийски: Онлайн обучение само в краен случай, това ще изолира децата от околния свят

" Коронавирусът губи от своята мощност, само че сега сме очевидци на неналичието на внимание и едно официално съблюдаване на разпоредбите ", съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия представляващият Световната здравна организация в България доцент Михаил Околийски.

" В София и други градове виждам хора с маски на брадичката. Достатъчно е да се съблюдават старите ограничения, не да се вършат нови ", добави той.

По думите му новата образователна година би трябвало да стартира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

" Повечето учебни заведения имат дезинфектанти, само че би трябвало да има съблюдаване на отдалеченост. Децата да не се смесват като потоци, а учениците над 12 години е целесъобразно да са с маски . Училищното управление би трябвало да реши дали да се носи маска в час. Дистанционната форма би трябвало да е краен случай. Но най-вероятно няма да се носят в час, по-скоро от учители в преклонна възраст. Най-важното е да се предпазят децата с хронични болести, тежка форма на диабет ", сподели още Околийски.

Според него безвредното учебно заведение допуска намирането на най-хубавия интерес за децата и учителите, тъй че да не се загуби достъпът до качествено обучение. Дистанционната форма да е в краен случай.

 Снимка: Българска национална телевизия

" Децата биха били по-уязвими към ранни полови контакти, алкохол, стрес при липса на контакти с връстниците си. От друга страна, загубата на рутина, като това да подготвяш раницата си за учебно заведение, изолира детето от околния свят ", разяснява Околийски.

Той акцентира, че СЗО предлага при най-малки подозрения детето да не бъде пускано на учебно заведение.

" Важно е оптимално рано хората да се имунизират против сезонния грип. Тази година е дадено в точния момент да доставят нужния брой ваксини, предходната година имаше забавяне. Ваксиналното ни покритие е едно от най-ниските в Европа. Надявам се хората да се имунизират. Около 3-4% се имунизират ", добави доцентът.

" Д-р Тедрос загатна, че имаме късмет като човешки жанр да се оправим с пандемията до края на 2021 година, в случай че достигнем до основаването на ваксина. Тя би трябвало да бъде притежание на хората по целия свят. СЗО прави всички старания всички страни да имат достъп до нея. Ваксината би трябвало да е безвъзмездна и хората да имат подготвеност да си я сложат ", добави още доцент Околийски във връзка шефа на СЗО.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР